LHC-talangen näste back in i bygget
Publicerad: 2018-06-07
HERR
Juniorlandslagsmeriterade backen Anton Björkman är nästa pusselbit in i Per Kenttäs lagbygge för den kommande säsongen. Den 19-årige backen hämtas från Linköpings HC som också är hans moderklubb.

Anton Björkman, 19, har representerat Linköpings HC under hela sin hockeykarriär. Han debuterade i SHL som 17-åring i oktober 2016 och har sedan dess noterats för 42 matcher i SHL och SM-slutspel. Han har även representerat Sverige i såväl U16- som U17- och U18-sammanhang. Den senaste säsongen förstördes redan i december då han skadade axeln, men efter operation är han nu redo att få fart på seniorkarriären – ett kliv han vill ta i HockeyAllsvenskan med IK Oskarshamn.

– Anton är en tvåvägsback, men med styrkorna i defensiven med fin rörlighet och förmåga att läsa spelet. Där finns mycket potential i honom och han har alla möjligheter att blomma ut, säger sportchef Per Kenttä.

Möjligheten till att få komma igångoch få istid var viktigt för Björkman som ser IK Oskarshamn som en bra språngbräda ut i seniorhockeyn igen.

– Det känns kanonbra att komma till Oskarshamn och ser verkligen framemot att få dra igång säsongen. Jag känner mig väldigt revanschsugen från förra året då jag blev skadad i december och ser detta som en liten nystart för mig personligen. Jag ser alla möjligheter att få utvecklas bra här, spela stabilt och förhoppningsvis hjälpa laget så mycket jag kan, säger Björkman själv.

Kontraktet med Anton Björkman är skrivet över den kommande säsongen.

IK Oskarshamn Viktor Ekström