"Det är i IK Oskarshamn jag vill vara"

23 april 2018 10:31
HERR

Truppen för säsongen 2018/2019 fortsätter att ta form. Elva spelare finns på kontrakt och under förmiddagen har det blivit klart med den tolfte. Filiph Engsund, 24, har förlängt kontraktet med moderklubben.


Han har spenderat hela ungdoms- och juniortid i klubben, bortsett från sitt sista juniorår som spelades i HV71. När han stod redo för seniorhockeyn tog han klivet ut i HockeyEttan med först en säsong med Borlänge HF och en med Västerviks IK. Till säsongen 2015/2016 kom han tillbaka till moderklubben via en tryout och har nu avslutat sin tredje A-lagssäsong. Under måndagsförmiddagen har det blivit klart att Filiph Engsund kommer att göra sin fjärde raka A-lagssäsong i IK Oskarshamn.

– Filiph kommer, som flera andra, från en bra säsong i klubben och fick sitt stora genombrott här under året som var. En oerhört betydelsefull spelare både på isen och i omklädningsrummet. Han täcker mycket skott, jobbar hårt, krigar för föreningen och sprider bra positiv energi i gruppen. Vi hoppas att Fille ska kunna ta ytterligare kliv under den kommande säsongen, kommenterar sportchef Per Kenttä.

Filiph Engsund: – Det är såklart inget svårt val att stanna kvar. Det var en kul säsong och jag känner att jag vuxit och utvecklats med förtroendet jag fick. Det är här i moderklubben jag vill vara. Det känns som att jag tagit bra kliv varje säsong, utvecklats successivt och vill fortsätta bygga på det här.

Kontraktet med Filiph Engsund är skrivet över säsongen 2018/2019.