Näst sista hemmamatchen är mot Rögle
Publicerad: 2020-03-06
HERR
IKO tar emot topplaget Rögle med tre matcher kvar av SHL:s grundserie. Matchens profil är amerikanske backen #55 Ben Youds, som spelat de två senaste säsongerna i Rögle och som svarat för fem assist på sina åtta matcher i IKO.

Bäst odds på alla SHL-matcher hos SHL's huvudpartner Betsson, du hittar alla SHL odds HÄR >>

Rögle gör i år sin bästa säsong någonsin och har varit ett topplag i stort sett hela säsongen. Man är fyra nu och ser ut att för första gången gå till kvartsfinal. Fjolårets niondeplats var den bästa innan och under många år åkte man upp och ner mellan Allsvenskan och SHL innan man blev mer permanent 2015. IKO vann första SHL-mötet mot Rögle i Ängelholm alldeles i början av säsongen med matchens enda mål, inslaget av Joakim Thelin i början av tredje perioden. Matchen strax före jul i Oskarshamn vanns av Rögle med 1-2, även då Thelin målskytt för IKO. Senaste mötet, i Ängelholm, var också jämnt och slutade 5-3 efter att IKO haft en 2-0-ledning. Målskyttar den gången var Johannes Salmonsson, Robin Söderqvist och Jonas Engström som tillskrevs ett dråpligt självmål av en back och Rifalk i dåligt samarbete.

Rögle värvade in kanadensaren Chris DeSousa innan transferfönstret stängde och han har på sina elva matcher gjort 4 poäng (3 mål). Poängbäst i laget är backen Kodie Curran, också kanandensare, med 12+36 före Leon Bristedt med 14+22. I toppen hos IKO är Tyler Kelleher med 12+14 och Johannes Salmonsson 13+10. Rögle har två bra målvakter, Roman Will och Christoffer Rifalk, som båda snittar runt 92 i räddningsprocent. Will har stått klart flest matcher under säsongen och har vunnit 21 av 32 medan Rifalk har vunnit 9 av 19.

Övriga matcher i omgång 50; Brynäs-Leksand, Frölunda-HV71, Linköping-Skellefteå, Malmö-Växjö på eftermiddagen och kvällsmatcherna Färjestad-Djurgården och Luleå-Örebro. Två matcher återstår av grundserien, Brynäs hemma på tisdag och Linköping borta på torsdag. Om IKO hamnar på 14:e plats är första kvalmatchen hemma den 27 mars och om man blir 13:e blir det istället 28 mars. Därefter match varannan dag, omväxlande borta och hemma tills något lag har vunnit fyra matcher, senast 8 eller 9 april. I SHL-kvalet börjar matcherna kl 19.30 på vardagar och 18.30 lördag/söndag.

Här är återstående spelprogram för Leksand och Oskarshamn de tre sista omgångarna:
Omgång 50, 7 mars IKO-Rögle, Brynäs-Leksand
Omgång 51, 10 mars IKO-Brynäs, Örebro-Leksand
Omgång 52, 12 mars Linköping-IKO, Leksand-HV71 {!B}

Videointervjuer med #55 Ben Youds och huvudtränaren Per-Erik Johnsson inför matchen {!D} {!C}

IK Oskarshamn Göran Svenson