Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Idag 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan

IK Oskarshamn och Kalmar HC gör gemensam sak – slår ihop damverksamheterna

8 oktober 2021 14:30
Camilla Freedeke, Linnea Lehnbom, Smilla Karlsson och Martin Åkerberg
Dam

– Vi ska på en resa uppåt och den resan börjar i DamTvåan. Så inledde Camilla Freedeke, ordförande i Kalmar HC, fredagens pressträff i Kalmar Sportcenter. IK Oskarshamn och Kalmar HC slår ihop sina damverksamheter och siktar högt.


Satsningen kommer ledas av Jarkko Oikarinen, som varit med på Kalmar HC:s resa genom seriesystemet, då som spelare, nu som sportchef.

– Det vi vill berätta idag är att vi tar ett steg tillsammans för framtiden. Vi ska skapa en hockeyregion i sydöst för damer. Därför har vi gemensamt anställt en sportchef för både Kalmar HC och IK Oskarshamn, säger Camilla Freedeke.

– Länet är för litet för att IK Oskarshamn och Kalmar HC ska konkurrera med varandra. För att vi ska kunna ge hockeyintresserade tjejer i vår region de bästa förutsättningarna krävs ett samarbete oss emellan. När det kommer till isytor, träningstider och faciliteter är Kalmar en storklubb i jämförelse med IK, säger Martin Åkerberg i IK Oskarshamn och fortsätter:

– Sedan har vi en god utveckling i klubben när det kommer till tjejer som vill börja och redan spelar hockey och då måste vi se till så de får möjligheten att träna och spela matcher.

Så här ser ut samarbetet ut:

Gemensamt serielag som spelar i DamTvåan – Kalmar HC/IK Oskarshamn. Jarkko Oikarinen är sportchef för laget och kommer finnas på plats i både Kalmar och Oskarshamn. Träningar sker både i Kalmar och Oskarshamn, dock mer i Kalmar då det finns fler istider i Kalmar. DamTvåan drar igång söndag 10 oktober med match mot Värnamo GIK i Kalmar.