Sveningsson missar derbyt – succéfinne förstärker

3 november 2018 10:00
HERR

IK Oskarshamn förstärker laget de närmaste två matcherna. Janne Kivilahti, som gjort succé i Nybro i HockeyEttan under hösten, kommer att trygga upp forwardsidan i matcherna mot Björklöven och Västervik.


Biljetter till onsdagens hemmaderby köper du här >>

Janne Kivilahti, 26, är finnen som gör sin första säsong utanför den finska gränsen. Efter tre poängstarka säsonger i finska Mestis med Hermes, Espoo United och Keikko-Vantaa tog han till i år klivet över till Sverige, HockeyEttan och Nybro Vikings. Där har inte succén väntat på sig. Såhär långt har han noterats för 12 matcher och 17 poäng (8+9).

Idag står det klart att Kivilahti kommer att förstärka IK Oskarshamn de kommande två matcher, mot Björklöven och Västervik. Anledningen är att Filip Sveningsson missar onsdagens hemmaderby på grund av uppdrag med Juniorkronorna.

– Vi är väldigt tacksamma att Nybro släpper Janne till oss under de här två matcherna. Nybro är spellediga och tyckte att det kunde vara en bra erfarenhet för honom, samtidigt som vi tappar en av våra offensiva pjäser i laget, kommenterar sportchef Per Kenttä.