IKO hämtar ny junioransvarig från Växjö Lakers

18 maj 2018 09:43
JUNIOR

Sökandet efter en ersättare åt Johan Hellström har pågått sedan i början av april då det blev klart att J20-tränaren lämnar för senioruppdrag i HockeyEttan. Nu kan vi presentera hans ersättare – Johan Jönsson, 27, hämtas från Växjö Lakers organisation.


Han är född och uppvuxen i Karlskrona. Hans egna spelarkarriär tog honom varken till NHL eller SHL – men tränarbanan var också något som lockade honom tidigt. Sedan 2011 har han funnits i SHL-klubben Växjö Lakers ungdoms- och juniorverksamhet där bland annat en då 25-åring tog Växjö till sitt första slutspel i J20 SuperElit säsongen 2015/2016. Den senaste säsongen var han ansvarig för U16 Elit-laget. Nu är Johan Jönsson, 27, redo för nästa steg i tränarkarriären.

– Jag förstod väl när jag var 20 år någonting att jag inte skulle bli hockeyproffs, men visste att jag ville jobba med hockey. Jag hamnade på Coaching och Sport Management-programmet i Växjö och kom in i deras organisation, med första steget i U15, under tiden jag pluggade. Efter mina tre år med studier fortsatte jag i Växjö och varit huvudtränare för både U16, J18 och J20, säger Johan Jönsson.

Yngre och spännande namn har varit föreningens inriktning på juniorledarsidan under flera säsonger – en inriktning som visat sig fungera väldigt bra. Sportchef Per Kenttä är nöjd med rekryteringen.

– Det känns kul att kunna fortsätta satsa ungt och utveckla ledare. I Johan Jönsson får vi in en duktig, driven och ambitiös kille som vill framåt, en bra karaktär som vet vad som krävs och som är beredd på slitet för att utveckla våra spelare, kommenterar sportchef Per Kenttä.

I sin roll som junioransvarig och J20-tränare är det där drivet något som Johan Jönsson vill jobba in i hela juniorverksamheten – ett arbete som påbörjades redan under den förra säsongen.

– Oskarshamn vill höja nivån på sin juniorverksamhet för att på sikt slussa upp fler i A-laget. Att få vara en av pusselbitarna i det arbetet känns jätteinspirerande. Vill man bli elitspelare och spela i HockeyAllsvenskan eller ännu högre, som våra juniorer vill, så behöver vi lite högre krav på allt. Hockeyn behöver bli en livsstil litegrann och där vill vi fortsätta bygga och hjälpa grabbarna, avslutar Johan Jönsson.

Johan Jönsson kontrakt med IK Oskarshamn gäller över den kommande säsongen och anställningen börjar den 23 juli.