IKO-seger efter tre mål i sista perioden
Publicerad: 2018-08-10
HERR
IKO fick oväntat svårt i första träningsmatchen och länsderbyt mot nya division 1-laget Kalmar HC. Gästerna hade ledningen fram till det återstod nio minuter av matchen då Robin Söderqvist assisterad av Jonas Engström svarade för två snabba mål direkt följt av kanadensaren Alex Hutchings som fastställde slutresultatet till 4-2.

25 Filip Sveningsson – #62 Filiph Engsund – #9 Markus Modigs

Victor Öhman och Joakim Hillding vilade.

Hemmalaget dominerade som väntat matchen från start. Man fick också utdelning efter nästan halva första perioden när Nicklas Heinerö fick ett fint läge som han förvaltade på bästa sätt. Kalmar hade några chanser, bl a i ett power play som dock inte resulterade. IKO kom i många snabba anfall och i ett av dessa med ett friläge som följd drog gästerna på sig en femminutersutvisning och matchstraff. IKO tryckte på bra i slutet av perioden men fick inte utdelning under drygt tre minuters power play. Skotten klart till IKO, 12-4.

Kalmar kom tillbaka starkt i andra perioden. Först klarade man resterande del av utvisningen och strax efter tog man vara på ett pucktapp från IKO och Jani Nurkkala satte pucken högt bakom Christoffer Rifalk. Innan halva perioden var spelad tog Kalmar dessutom ledningen genom Niklas Dahlberg, i power play. Kalmar stod upp spelmässigt bättre i andra perioden. Man sköt dock bara fyra skott men gjorde två mål mot IKO:s noll mål på 17 skott.

IKO vände matchen på nytt i mitten av tredje perioden och man gjorde det med tre mål på två och en halv minut genom två mål av Robin Söderqvist och ett av Alex Hutchings. I sista perioden visade IKO att man tillhör en högre division och tröttade ut motståndarna. Man blev också mer precisa i avsluten och gjorde alltså tre mål på den annars storspelande målvakten Robert Hestmann. Skotten i tredje hela 23-2 och totalt 52-10.

Det var en fin publiksiffra, 1078, och nästa fredag är det ett nytt länsderby då allsvenska kollegan Västervik kommer på besök.

IKO:s huvudtränare Håkan Åhlund:
– Jag tycker tredje perioden är godkänd då vi får lite betalt för vårt jobb med tre snabba mål. I övrigt var vi inte riktigt ödmjuka och hade lite för långa byten. Vi ville ta lite tidigare avslut och jobba på returerna och det lyckades vi med i tredje. I andra spelade vi runt pucken lite för mycket och det har man inte råd med. Det är första matchen och det handlar om att få in ett beteende på sikt. Engström och Söderqvist med sitt hårda jobb och två mål förtjänar plus idag.

IK Oskarshamn - Kalmar HC 4-2 (1-0, 0-2, 3-0)
09.33 1-0 Nicklas Heinerö
23.41 1-1 Jani Nurkkala
29.35 1-2 Niklas Dahlberg (Jarkko Oikarinen, Jimmie Svensson), spel 5 mot 4
51.08 2-2 Robin Söderqvist (Jonas Engström)
52.41 3-2 Robin Söderqvist (Jonas Engström, Nicklas Heinerö), spel 5 mot 4
53.33 4-2 Alex Hutchings (Nolan Zajac)

Skott: 52-10 (12-4, 17-4, 23-2)