J18 vann hemma mot Växjö Lakers
Publicerad: 2017-12-03

IKO J18 tog säsongens åttonde seger genom 4-2 hemma mot Växjö Lakers. Målskyttar var Olle Söderlund, Ludwig Svensson Träff, Oscar Eckerberg och Eric Karlsson. Den sistnämnde är trea i skytteligan med 14 mål på 20 matcher. Målvakten Hampus Hedman räddade 28 skott, drygt 93 procent.

Hemmalaget höll i taktpinnen från start och fick en ganska tidig ledning. I andra perioden gick man upp i en tvåmålsledning, 3-1, och i sista perioden fastställde Eric Karlsson slutresultatet till 4-2. Laget är nu sjua i tabellen och spelar hemma igen redan på torsdag mot Malmö som ligger sexa.

Viktor Fredén, J18-coach:
- En match där vi är det spelförande laget . Vi spelar med bra fart och är kreativa i det offensiva spelet. Vi fortsatte på den inslagna vägen från matchen i torsdags mot LHC och får idag utdelning i form av 3 poäng.

IK Oskarshamn - Växjö Lakers HC 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)
02.45 1-0 Olle Söderlund (Jaeden Martin, Christian Lindberg)
06.53 1-1 Wilhelm Sjöberg (David Chronvall, Adam Bäckström), spel 5 mot 4
23.42 2-1 Ludwig Svensson Träff (William Nordström)
30.32 3-1 Oscar Eckerberg (Olle Söderlund, Jaeden Martin)
31.28 3-2 Robin Ericsson, spel 5 mot 4
56.12 4-2 Eric Karlsson

Skott: 25-30 (8-8, 9-10, 8-12)