Meriterad huvudtränare klar för IKO

6 april 2017 08:55

Rekryteringen av en ny huvudtränare är nu avslutad. Skåningen Björn Hellkvist, 40, har idag skrivit på ett tvåårskontrakt med IK Oskarshamn.
– En mycket bra rekrytering för oss, säger sportchef Per Kenttä.


Jakten på en ny huvudtränare kan äntligen läggas till handlingarna. 40-årige Björn Hellkvist, med rutin från såväl SHL som HockeyAllsvenskan, är klar för IK Oskarshamn. Senast kommer han från danska Rungsted Seier Capitals där det blev kvartsfinal i slutspelet samt seger i Danska cupen. Nu styr han skutan mot nordöst.
– Det är en jättespännande utmaning att komma till Oskarshamn och få inleda arbetet i en ny organisation. Det blir en ny resa att inleda här, med nybygge organisatoriskt och ett chans för alla inblandade att få in lite frisk luft och nå nya framgångar. Jag är övertygad att alla möjligheter finns här, säger Hellkvist.

Sportchef Per Kenttä är nöjd med sin nye tränare:
– Björn var nummer ett på önskelistan och är en mycket bra rekrytering för oss. Vi får en väldigt engagerad tränare pga hans strukturerade arbetssätt. Han ställer väldigt höga krav och vi har en gemensam och tydlig bild av hur vi ska nå framgång med Oskarshamn.

Trots sin unga ålder har Hellkvist en hel del intressanta meriter med sig i bagaget. Redan på hösten 2008 gjorde han sin första SHL-säsong med moderklubben Rögle BK. Hans senaste uppdrag i Sverige var under tre säsonger med Malmö Redhawks, ett uppdrag som resulterade i avancemang till SHL under säsong två.
– Jag lägger stor värdering i att man jobbar hårt, hela vägen genom hela organisationen. Och att man lägger ner den tiden och den energin som krävs för att bli bättre. Det hårda jobbet måste vara grunden.

Nu kommer han alltså till IK Oskarshamn för att sätta sin framgångsrika prägel på laget och träningen under de kommande säsongerna.
– Jag tror mycket på en tydlig struktur i spelet med noggrannhet och detaljer, både offensivt och defensivt. Min filosofi grundar sig lite på den nordamerikanska hockeyn med hög fart och fysik. Men återigen, hårt jobb tillsammans kommer att vara grunden i allting, avslutar nye huvudtränare.

Kontraktet med Björn Hellkvist är skrivet på två år.