• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Fystränarna är klara!

19 april 2020 13:59

Philip Wärmegård återvänder till IK Oskarshamn och Jan Hammar ansluter från Avesta BK. Tillsammans utgör de IK Oskarshamns fys-team, som ska göra glappen mellan de tre herrlagen så litet som möjligt. – Vi vill skapa en röd tråd när det kommer till fysiken, för samtliga lag.


Philip Wärmegård är ett välkänt ansikte inom IK-kretsar och var ansvarig för fysen under tre år, mellan 2015 och 2018. Nu står det klart att han återvänder till Oskarshamn.

– Hemma är alltid hemma. IK är en familjär förening där man känner sig hemma så det är väldigt skönt att vara tillbaka. Jag fick testa på SHL med Mora under två säsonger och det var både spännande och smickrande att få testa på det. Jag kommer tillbaka till IK med erfarenheter som både utvecklat mig proffesionellt och personligt.

Jan Hammar har haft en lång karriär som spelare och efter dess slut sadlade han om till fystränare. Nu är han klar för den rollen i IK Oskarshamn.

– Detta ska bli jäkligt skoj. Jag har jobbat med med både Philip och (Martin) Filander tidigare och vet hur de funkar och jag vet att vi samarbetar på ett bra sätt. Jag och Philip jobbar efter samma filosofi där mycket fokus hamnar på siffror för att spelarna ska få ut så mycket av sin fysik som möjligt. IK Oskarshamn är en uppstickare under utveckling och det ska bli kul att få vara med i utvecklandet av föreningen.

Philip kommer främst ha ansvar för J18 och J20-laget medan Jan har hand om seniorerna.

– Det är uppdelningen men i verkligheten kommer vi jobba väldigt tätt. Vi vill minska glappen mellan J18, J20 och A-laget. Då funkar det inte att sätta strama linjer kring vem som ansvarar för vem och så vidare. Det kommer vara högt i tak och ett friskt vädrande av åsikter som jag tror är utvecklande för alla, säger Jan.

Så här beskriver de båda sig själva som tränare:

Philip:

– Nördig och noggrann. Jag gillar att fokusera på detaljer och genom det ge spelarna den individuella hjälp de behöver för att utvecklas. Forskningsområdet kring träning är enormt stort och då krävs det att man är kunskapstörstande och ödmjuk inför det.

Jan:

– När jag själv spelade var jag en av de som tränade mest men jag kände inte att jag fick ut så mycket som jag ville på isen. När jag avslutade karriären hade jag tid till att reflektera kring det och prova en del metoder för att få ut så mycket som möjligt av det som görs off-ice, på isen. Att titta på siffror är väldigt viktigt för att veta vad en spelare behöver arbeta med för fylla de luckorna man har.

Den individuella försäsongsträningen är igång sedan ett par veckor och återsamling för de tre lagen sker i månadsskiftet.

– När alla är tillbaka kommer vi börja med screening av alla spelare för att få en bild av var de står rent fysiskt. Sedan drar vi igång försäsongen tillsammans. Vi är i en speciell situation med tanke på rådande Coronavirus men vi håller oss till de riktlinjer och krav som myndigheterna ställer på oss. Vi kommer vidta åtgärder för att skydda oss mot eventuell spridning, avslutar Philip Wärmegård.

Både Hammar och Wärmegård har skrivit kontrakt som sträcker sig över två säsonger.

Välkomna till IK Oskarshamn!