Egen produkt klar för tryout

10 april 2017 12:04

Sportchef Per Kenttä har idag gjort klart med en tryout för en av IK Oskarshamn egna produkter. Oscar Josefsson, senast i Vimmerby, kommer under fysträningen och försäsongen finnas med för att försöka ta en plats i laget.


Oscar Josefsson, 22, har IK Oskarshamn som moderklubb och gick hela vägen upp till klubbens J20-lag. Där var han bofast under två säsonger, 2011/2012 och 2012/2013, med totalt 58 matcher, 35 mål och 54 poäng. Han står även noterad för en A-lagsmatch sedan tidigare. De senaste fyra säsongerna har utvecklingen fortsatt i andra klubbar, där bland Mora IK, Nässjö HC och nu senast två säsonger med Vimmerby HC i division 1.

Josefsson är glad och stolt över att få chansen i moderklubben.
– Framförallt är det jäkligt kul att få vara med och få chansen. Jag kommer att vara med här nu under fysträningen och försäsongen och ska göra allt jag kan för att ta vara på möjligheten. Det blir att ligga i och försöka utvecklas varje dag och ta kliv framåt. Jag ska försöka göra mig så redo jag bara kan.

Även sportchef Per Kenttä är glad över att kunna ge en egen produkt chansen i laget.
– Det är alltid extra roligt att kunna ge egna spelare chansen. Det är en hårt jobbade forward som varit en nyttig spelare för Vimmerby och det ska bli spännande att se vilka kliv han kan ta med oss under sommaren. Han är med här nu under försäsongen så att vi får ta en ordentlig titt på honom och sedan utvärderar vi läget efter det.

Tryout-kontraktet med Oscar Josefsson sträcker sig till och med 3 september.