• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Finske forwarden Kivilahti ersätter Sveningsson

13 december 2018 15:00
HERR

Imorgon reser JVM-forwarden Filip Sveningsson, tillsammans med Adam Åhman, till Stockholm för att ansluta till Juniorkronorna. Därmed skapas nu en lucka i forwardsuppsättningen, en lucka som finske forwarden Janne Kivilahti fyller ut de kommande två matcherna.


Janne Kivilahti, 26, är den omtalade finske forwarden som till vardags spelare i Nybro Vikings i HockeyEttan. Finnen har såhär långt varit en offensivt bärande spelare i Nybro under hösten, noterats för 12 mål och 16 assist på 22 matcher och toppade under en period i höstas HockeyEttans södra poängliga. Han fick chansen att komma in i truppen under Filip Sveningssons tidigare landslagsfrånvaro och avgjorde sånär länsderbyt mot Västervik den 7 november på egen hand med både 1-0 och 2-0 i den första perioden.

Idag står det klart att Janne Kivilahti pånytt lånas in till IK Oskarshamn från Nybro. Kivilahti har anslutit under dagen och reser just nu, tillsammans med övriga laget, till Leksand för morgondagens bortamatch.

Per Kenttä kommenterar:
– "Kivi" gjorde det väldigt bra när han ersatte Filip senast och när möjligheten till att få in honom igen så var det inte mycket att tveka på. Han är redan inkörd i vårt spelsätt och besitter ett fint skott att nyttja i offensiva lägen. Återigen igen är vi tacksamma för att Nybro låter oss låna honom när de har matchledigt.

Lånet av Janne Kivilahti gäller de kommande två matcherna för IK Oskarshamn – Leksand borta den 14 december och Karlskrona hemma den 20 december.