• Huvudsponsorer

Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov

Möt Simon Olofsson

25 juni 2020 12:00

Simon Olofsson är ett av nyförvärven som ska vara med under IK Oskarshamns jungfrufärd i landets högsta juniorserie – J20 SuperElit. Ambitionen är hög och målet är att få ett par SHL-matcher in på CV:et under säsongen.


Den nyblivna 19-åringen Simon Olofsson har under hela livet och karriären representerat Linköping HC, bott hemma hos föräldrarna i Linköping och haft en defensiv roll i de lag han spelat i. Vid säsongsslutet tog han dock ett beslut om att gå utanför sin ”comfort-zone” en smula.

– Som spelare vill man så klart hela tiden utvecklas och bli bättre i det man gör på isen. Jag har bara spelat och bott i Linköping och kände att det var dags att röra på sig. När Oskarshamn hörde av sig kändes det som ett perfekt steg för mig, säger Simon Olofsson.

Förhoppningen i och med flytten till den småländska kusten är att få en större roll och möjligheten att utveckla de bitarna som tidigare inte fått så mycket uppmärksamhet.

– Jag är glad att jag får den här chansen. Jag hoppas att jag får en större roll än jag haft tidigare och att jag växer med den uppgiften. Jag tror att det kommer naturligt när man flyttar hemifrån och kommer till ett nytt ställe. Man är tvungen att anpassa sig och det är nyttigt, både som människa och som hockeyspelare.

Simon Olofsson är värvad för J20-laget men det finns tankar om att backen ska vara med och konkurrera om en plats i herrarnas representationslag.

– Det var en av anledningarna till att jag valde att fortsätta karriären i IK. Det är helt upp till mig själv om jag får den chansen eller inte, men får jag chansen kommer jag ta den. Jag spelar alltid med stort hjärta för klubben och jag hoppas att det syns i mitt spel.

På tal om det… Hur beskriver du ditt spel?

– I grunden är jag stark i defensiven. Förhoppningsvis kan jag ta ytterligare kliv i det spelet samtidigt som jag vill utveckla de offensiva bitarna, att ha mer puck offensivt och hur jag sätter igång spelet.

Vad har du för mål satta inför säsongen?

– Det handlar mer om dag för dag för mig. Att utföra träningen eller matchen som kommer på bästa sätt. Ett mål jag har är ändå att få chansen i ett par SHL-matcher.

Förra säsongen gjorde Simon 42 matcher och 15 poäng i Linköpings J20, den klubben han varit trogen hela livet. ”Det blir första gången man drar på sig den här tröjan”, säger han och skrattar när han tar på sig IK-tröjan för fotograferingen.

– Det är klart att det blir en speciell säsong. Jag känner alla i killar i Linköpings J20 och är riktigt taggad på att få spela de matcherna. Det är de matcherna jag ser mest fram emot. Skulle jag få chansen i en SHL-match mot Linköping… Det hade varit hur coolt som helst.

Hur ser du på att komma till en miljö där laget du spelar för slår ur ett underdog-läge?

– Spännande! Det ställer helt andra krav på en och varje match blir mer värd känns det som. Det blir roligare när man vinner om du förstår vad jag menar. Min bild av IK Oskarshamn är just att man har en bra underdogmentalitet som skapar harmoni. Klubben är på väg uppåt och har som mål att bli stadiga i SHL. En sådan resa är jag gärna med på, avslutar Simon Olofsson.