IKO vann klart mot Linköping
Publicerad: 2020-08-12
herr
IK Oskarshamn vann säsongens första träningsmatch med 4-1 hemma mot seriekonkurrenten Linköping HC. Målskyttar för IKO var Jonas Engström med två (på bilden 1-0-målet), John Dahlström och slutresultatet 4-1 i power play i mathcens sista minut genom tjeckiska nyförvärvet Jan Ordos. Det utdömdes hela 12 utvisningar men det blev bara ett pp-mål för vardera laget, Linköpings i spel fem mot tre.

Hemmalaget inledde piggt och fick spela power play redan efter 48 sekunder men ingen utdelning där. Nästa pp blev gästernas och man tryckte på rejält i ik-zonen i en dryg minut men Cannata var tät i målet och backarna täckte skotten bra. Direkt när IKO blev fulltaligt fick Jonas Engström ett fint läge, rundade Niklas Lundström i gästernas kasse och kunde enkelt lägga in säsongens första mål i Be-Ge Hockey Center, assist Filiph Engsund. Nästa utvisning drabbade också IKO men man försvarade sig återigen bra och Engsund avslutade box play-spelet med hårt jobb bakom motståndarnas mål. Det blev jämnt i antal utvisningar då IKO fick spela power play sista två minuterna men 1-0 stod sig till paus. Skotten i första perioden 4-8.

Andra perioden började lite trevande och strax före mitten åkte IKO på sin tredje utvisning. Man höll tätt även här och John Dahlström avslutade med att döda avslutningen i offensiv zon. IKO kom några gånger med bra fart fyra mot två men nådde inte riktigt fram till avslut. Med fem minuter kvar av perioden skapade förstakedjan bra tryck och Engströmlinan tog över och tryckte in 2-0. Philip Samuelsson sköt ett stenhårt backskott och Engström styrde läckert in pucken otagbart för LHC-keepern, assist även Jan Ordos. Två minuter senare ringde det igen och på liknande sätt. Nolan Zajac sköt hårt och John Dahlström stod välplacerad och styrde in 3-0, assist även Filip Karlsson. IKO fortsatte ha kommandot och precis som i första perioden fick man med sig en utvisning med två minuter kvar, dock utan att få till något jättebra pp och det var därmed 3-0 efter två perioder, skotten 10-6.

IKO fick ett tidigt power play i tredje perioden men kom inte till några riktigt klara lägen. Strax efter kom Thelin med bra fart och fick till ett bra avslut men Lundström var tät. IKO åkte sedan på två utvisningar med bara sekunder emellan och fick spela tre mot fem. Detta förlängdes ytterligare då Joe Cannata fick problem med masken och åkte ut för delaying the game. Till slut kunde inte IKO stå emot utan Patrik Lundh kunde slå in 3-1 efter sex minuter. IKO tog tillbaka taktpinnen efter de många utvisningarna. Kim Rosdahl hade ett bra läge men sköt på målvakten och togs sedan väldigt bryskt av LHC:s backar. IKO åkte på sin sjunde utvisning och där hade gästerna ett jätteläge från nära håll men Cannata storspelade ikväll. Med tre minuter kvar kom IKO i ett snabbt anfall och John Dahlström var nära att bli tvåmålsskytt när han träffade krysset, dock inte inne i målet. Historien upprepade sig även i tredje perioden, att gästerna åkte på en utvisning med två minuter kvar. Det slutade med att även IKO fick göra ett pp-mål när Jan Ordos gjorde 4-1 från nära håll med knappa minuten kvar, assist Rosdahl och Janosik. Skotten i tredje perioden 12-9 och totalt 26-23.

Nästa träningsmatch spelas på tisdag borta mot Växjö Lakers, i Vida Arena med start kl 19.00.

IK Oskarshamn - Linköping HC 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)
06.55 1-0 Jonas Engström (Filiph Engsund, Jan Ordos)
35.12 2-0 Jonas Engström (Philip Samuelsson)
37.07 3-0 John Dahlström (Nolan Zajac, Filip Karlsson)

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Först och främst var det kul att få spela match igen och känna att säsongen faktiskt drar igång trots allt. Jag tycker vi börjar lite trevande och sedan tyckte jag vi växte in i det och vi började se lite nyanser av det vi har tränat på. Killarna visar bra arbetsmoral men det är för tidigt att dra så mycket växlar på detta, alla är nya på jobbet. Vi hade perioder där vi gjorde det vi ville och då spelade vi ganska bra. Man kan säga att vi har skapat material som vi kan använda och visa hur vi vill agera. Vi försöker hitta mallar hur vi ska göra olika saker och då är bästa sättet att få bra exempel på det. Det är det vi kan ta med oss. Bitvis hittar vi bra grejor och då fick vi både betalt och bra material för framtiden och fortsätta slipa på. Det var en bra laginsats där vi fokuserade på vår uppgift och ett bra målvaktsspel vilket var kul att se. Resultatet är inte det viktiga men det gör ju inget om man vinner, om man säger så!