Söderström lämnar sitt uppdrag hos IKO

13 mars 2017 12:33

Sex år. Tre kval mot SHL. Idag står det dock klart att det inte blir några fler säsonger i IK Oskarshamn för huvudtränaren Fredrik Söderström. Under måndagen tog han beslutet att nyttja sin klausul att bryta kontraktet med klubben.


Fredrik Söderström kom till IK Oskarshamn från Olofström tillsammans med den tidigare sportchefen Roger Jönsson inför säsongen 2011/2012. Det senaste tvåårskontraktet som skrevs inför säsongen men innehöll en klausul som gjorde att kontraktet kunde brytas senast den 15 mars. Klubben har idag fått beskedet att kontraktet inte kommer att fullföljas och att Söderström lämnar sitt uppdrag.
– Klubben bygger nytt och vänder lite blad just nu, det gör man sannolikt enklast utan mig över tid. Där ska inte jag stå i vägen. Men det främsta skälet handlar om mig själv. Att stanna hade varit en praktisk lösning, men jag drivs av annat och behöver utmana mig själv. Ett beslut på mina villkor. Jag lämnar med stor respekt för klubben, med erfarenheter för livet och med nyfikenhet på framtiden, säger Fredrik Söderström.

– Sex år är en evighet som tränare i en och samma klubb. Jag är oändligt tacksam för dessa år i Oskarshamn. Det har varit en förmån att möta så många härliga människor under dessa år. Kloka kollegor, skickliga spelare, viktiga supportrar, lojala sponsorer och alla andra som i sanning är IK Oskarshamn. Ni har alla betytt oerhört mycket för mig och för det är jag er evigt tacksam, fortsätter han.

Klubbchef Martin Åkerberg kommenterar Söderströms beslut:
– Vi har fått jobba utifrån två scenarion, där det ena inkluderade Söderström och där det ena inte gjorde det. Vi har haft förhoppningar om att ha Fredrik kvar, men tycker han inte att det känns 100 procent rätt är det nog bäst för alla parter att tacka så mycket för de här sex åren. Vi är ytterst tacksamma för allt Fredrik gjort för klubben, han är stor profil i hela regionen.

– Som det rapporterats i medier den senaste tiden så stämmer det att vi har en sportchef klar. Han har varit med i den här processen även om han tillträder sin tjänst först i april. Vi hoppas kunna presentera honom ordentligt senare i veckan, avslutar Åkerberg.

Det står även klart att den assisterande tränaren Daniel Eriksson lämnar sitt uppdrag i klubben. Eriksson, som anslöt från Vimmerby inför säsongen, hade en liknande möjlighet till att bryta sitt kontrakt. Den möjligheten har han valt att nyttja.