Stark insats av IKO J18 när man slog Rögle
Publicerad: 2017-11-09

IKO J18 svarade för en stark insats när man slog topplaget Rögle på hemmaplan med 5-2. Målskyttar Christian Lindberg (bilden), Emil Andrae, Ludwig Stjernberg, Eric Karlsson och Fabian Samuelsson som sköt 5-2 i tom kasse med dryga minuten kvar.

IKO J18 tog säsongens fjärde seger genom 5-2 på hemmaplan mot topplaget Rögle, som hade ledningen efter första perioden. Emil Andrae kvitterade i början av andra perioden Eric Karlsson sköt viktiga 4-2 i power play med sex och en halv minut kvar av tredje och Fabian Samuelsson satte till slut 5-2 i tom kasse. Målvakten Fridolph Fors räddade 27 av 29 skott, drygt 93 procent. Laget avancerade till åttonde plats efter tretton omgångar i J18 Elit Södra. Nästa hemmamatch för J18 är mot Troja/Ljungby den 16 november.

Viktor Fredén, IKO:s J18-coach:
- En match där vi ger oss chansen att vinna från start. En gedigen arbetsinsats av hela laget från start till mål. Effektivitet på våra målchanser samt ett stabilt målvaktspel. Nu ser vi fram emot söndagens match på bortaplan mot HV71.

IK Oskarshamn - Rögle BK  5-2 (1-2, 2-0, 2-0)
06.15 1-0 Christian Lindberg (Johannes Lundberg, William Nordström), spel 5 mot 4
15.18 1-1 Gustav Arvidsson (Samuel Johannesson)
16.17 1-2 Hampus Bartholdsson (William Magni)
24.17 2-2 Emil Andrae
34.44 3-2 Ludwig Stjernberg
53.32 4-2 Eric Karlsson (Johannes Lundberg, Ludwig Svensson Träff), spel 5 mot 4
58.43 5-2 Fabian Samuelsson, spel 4 mot 6, mål i tom kasse

Skott: 32-29 (10-12, 6-6, 16-11)
Utvisningar: IKO 5x2, Rögle 8x2
Domare: Nicklas Dahl