• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Juniorlandslagsman till IK Oskarshamn

24 april 2017 10:18

IK Oskarshamn fortsätter med lagbygget inför den kommande säsongen. Forwarden Gustav Olhaver, 19, är den senaste i raden att förstärka truppen med såväl SHL- som juniorlandslagsrutin.


19-årige Gustav Olhaver är född och skolad i Ängelholm och Rögle BK. Den senaste säsongen blev han näst bäste poängplockare i RBKs J20 SuperElit, hade en nyckelroll i laget som gick till åttondelsfinal i J20-SM men hann dessutom med tio matcher i SHL. I augusti var han även uttagen med juniorkronorna i en fyrnationsturnering i Tjeckien. Nu bär flyttlasset av till Oskarshamn.
– Grymt skoj att få komma till Oskarshamn och efter lite samtal känns det som helt rätt steg för mig och min utveckling. Det blir en ny miljö där jag ska göra allt för att kriga till mig en bra roll och få fortsatt med speltid, säger Gustav Olhaver.

Huvudtränaren Björn Hellkvist har med sin bakgrund bra koll på Gustav Olhaver och även Per Kenttä känner sig han säker på vad han får.
– En riktig powerforward, ruskigt stor kille och orädd som spelare. Vi hoppas att han ska kunna blomma ut under säsongen här med oss. Han ska få sommaren med bra träning sedan tror jag att han kan vara redo. Potentialen finns där helt klart, säger sportchef Kenttä.

Med flytten till IK Oskarshamn hoppas nu Olhaver kunna ta steget från juniorhockeyn till seniorhockeyn. Målbilden är klar - hårt och uppoffrande jobb ska etablera honom i HockeyAllsvenskan.
– Jag försöker alltid jobba hårt i båda riktningarna, vara stark framför motståndarkassen och nyttja mitt spelsinne. Under sommaren hoppas jag såklart bli starkare och bättre på allt och göra mig redo för steget till seniorhockeyn. Sedan ska jag bara göra allt jag kan för att hjälpa laget att ta poäng och vinna matcher.

Kontraktet med Gustav Olhaver är skrivet på ett år.

Följ Lagbygget 2017/2018 >>
Var med och stötta spelarbudgeten i insamlingen Supporterstödet >>