Första nyförvärvet klart

11 april 2017 08:50

IK Oskarshamns första nyförvärv för säsongen 2017/18 är nu klart och det blir 19-årige backen Marcus Björk som närmast kommer från Asplöven.


– Marcus är en ambitiös ung back med framtiden för sig, säger IKO:s sportchef Per Kenttä. Hans styrkor ligger i såväl offensiven som defensiven och han visade i Asplöven att han är mogen för HockeyAllsvenskan. Kontraktet är på två år.

– Det ska bli otroligt roligt och spännande att få chansen att spela i Allsvenskan och speciellt i en klubb som Oskarshamn, säger Marcus Björk. Jag är sugen på att ta nästa steg nu. Det känns bra att stommen finns kvar i laget och sedan känner jag ju Per Kenttä och han vet vad jag kan. Jag spelade lite i USA förra säsongen och när jag kom hem hörde Asplöven av sig och jag spelade ungefär halva säsongen där.

– Jag tycker själv att jag är bra på snabba förstapass och hänger gärna med upp i anfallet, och tycker även om att ha mycket puck. Dessutom vill jag spela ett aggressivt försvarsspel och där har jag en fördel i fysiken. Preliminärt ansluter jag till laget omkring 1 maj.

Följ Lagbygget 2017-2018 här