• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Silver till Hilda och Ebba i TV-pucken

3 november 2019 19:06
UNGDOM

Småland tog silver när TV-pucken för flickor spelades för första gången. Tidigare spelade tjejerna Stålbucklan men från och med i år genomförs TV-pucken gemensamt för pojkar och flickor, denna gång i Dalarna. IKO:s ungdomsspelare Hilda Svensson och Ebba Svensson Träff spelade båda viktiga roller i Smålands lag som alltså tog sig hela vägen till final där Dalarna blev för svåra och vann med 3-2 inför 1412 åskådare i Lugnets ishall i Falun.


Småland inledde finalspelet i fredags genom att vinna över Östergötland i kvartsfinal med 8-0. Där höll alltså Ebba Svensson Träff nollan men behövde bara rädda fem skott. Hilda Svensson gjorde två mål.

I lördagens semifinal mot Ångermanland var det tuffare och segern skrevs till 2-1 där Hilda blev matchvinnare med 2-1-målet med sex minuter kvar. Ebba räddade 14 skott, 93 procent. Kvartsfinal och semifinal spelades i Tegera Arena i Leksand inför närmare 700 respektive 1300 åskådare.

I finalen mot Dalarna räddade Ebba 27 av 30 skott men det räckte inte utan hemmadistriktet kunde vinna med 3-2. Ebba fick lämna kassen med en och en halv minut kvar dock utan att Småland lyckades kvittera men blir historiska silvermedaljörer i första TV-pucken för flickor.

Ebba Svensson Träff fyller 15 år om ett par veckor. Hon blev sexa i målvaktsligan i hela turneringen med en räddningsprocent på 91,5. Hilda Svensson är bara 13 år och har alltså flera år kvar i TV-pucken. Hon blev sexa i poängligan med 17 poäng och fyra i skytteligan med 12 mål på sina åtta matcher. Både Ebba och Hilda spelar i IKO:s ungdomslag samtidigt som dom representerar Troja/Ljungby i damernas division 1.

I Smålands team har Per Svensson varit assisterande coach och Stefan Karlsson materialförvaltare, båda från IKO.

Länk till resultat och statistik i TV-pucken Flickor >>