• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Idag 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb

Silver till Hilda och Ebba i TV-pucken

3 november 2019 19:06
UNGDOM

Småland tog silver när TV-pucken för flickor spelades för första gången. Tidigare spelade tjejerna Stålbucklan men från och med i år genomförs TV-pucken gemensamt för pojkar och flickor, denna gång i Dalarna. IKO:s ungdomsspelare Hilda Svensson och Ebba Svensson Träff spelade båda viktiga roller i Smålands lag som alltså tog sig hela vägen till final där Dalarna blev för svåra och vann med 3-2 inför 1412 åskådare i Lugnets ishall i Falun.


Småland inledde finalspelet i fredags genom att vinna över Östergötland i kvartsfinal med 8-0. Där höll alltså Ebba Svensson Träff nollan men behövde bara rädda fem skott. Hilda Svensson gjorde två mål.

I lördagens semifinal mot Ångermanland var det tuffare och segern skrevs till 2-1 där Hilda blev matchvinnare med 2-1-målet med sex minuter kvar. Ebba räddade 14 skott, 93 procent. Kvartsfinal och semifinal spelades i Tegera Arena i Leksand inför närmare 700 respektive 1300 åskådare.

I finalen mot Dalarna räddade Ebba 27 av 30 skott men det räckte inte utan hemmadistriktet kunde vinna med 3-2. Ebba fick lämna kassen med en och en halv minut kvar dock utan att Småland lyckades kvittera men blir historiska silvermedaljörer i första TV-pucken för flickor.

Ebba Svensson Träff fyller 15 år om ett par veckor. Hon blev sexa i målvaktsligan i hela turneringen med en räddningsprocent på 91,5. Hilda Svensson är bara 13 år och har alltså flera år kvar i TV-pucken. Hon blev sexa i poängligan med 17 poäng och fyra i skytteligan med 12 mål på sina åtta matcher. Både Ebba och Hilda spelar i IKO:s ungdomslag samtidigt som dom representerar Troja/Ljungby i damernas division 1.

I Smålands team har Per Svensson varit assisterande coach och Stefan Karlsson materialförvaltare, båda från IKO.

Länk till resultat och statistik i TV-pucken Flickor >>