Klar förlust mot Luleå
Publicerad: 2021-10-30
herr
IKO gjorde en riktigt bra period men det räckte inte eftersom Luleå gjorde två och vann till slut med 2-5. Målskyttar för hemmalaget Daniel Muzito-Bagenda (bilden) med sitt första i IKO och junioren Mikkel Öby-Olsen med två sekunder kvar av matchen. IKO är kvar på slutspelsplats trots förlusten.

En jättechans för Rosdahl efter 16 sekunder inledde matchen men Lassinantti i motståndarmålet gjorde en jätteräddning. Luleå svarade med ett långt anfall med bland annat ett stolpskott och Cannatas skridskoskena lossnade men lagades vid nästa avblåsning. Luleå tog över några minuter men IKO kom igen och Engström försökte köksvägen efter sex minuter. Samme Engström fick strax efter en riktigt lång smörpassning men blev avblåst för en hårfin icing. Gästerna hade de hetaste chanserna halvvägs in i första perioden och Cannata gjorde några vassa räddningar. Efter 17 minuter hade Luleå en puck i mål men det blev bortdömt. Minuten senare stod det ändå 0-1 på tavlan efter ett direktskott av Julius Honka, där Cannata inte hann få ihop benskydden. Luleå var det bättre laget i första perioden och vann även skotten, 7-10.

Andra perioden började olyckligt med 0-2 redan efter 1.24, målskytt Konstantin Komarek. Men hemmalaget kom tillbaka och skapade några chanser, bland annat ett skott från Olofsson på nära håll. Efter sju minuter kom utdelningen när Daniel Muzito-Bagenda gjorde sitt första mål. Daniel lirkade in pucken vid Lassinanttis bortre stolpe efter assist från Dahlström och Cooper. IKO tog nu över och gick för en kvittering. Med fem minuter kvar fick Luleå ett friläge som Cannata inte behövde ingripa på och direkt efter kom Rosdahl i ett friläge men pucken gled någon centimeter utanför stolpen. Sista minuterna var det IKO för hela slanten och gästerna var rejält tillbakatryckta. Worge Kreü la fram en smörpassning till Olofsson och där var det riktigt nära en kvittering men Lassinantti var med, precis som sekunderna senare när han räddade ett hårt skott med plocken. Det blev inga fler mål i perioden och skotten gick klart i hemmafavör, 12-6.

Tredje perioden var bara drygt två minuter gammal när Linus Fröberg rann igenom IKO-försvaret och ensam med Cannata gjorde 1-3, tvåmålsledning igen för gästerna. IKO kom igen och målskytten Muzito-Bagenda kom med fart och fick iväg ett bra skott men ingen var med på returen. IKO fortsatte att skapa men efter halva perioden spelad kom istället 1-4 genom IKO-produkten Oscar Engsund, släkten är värst! Efter 12 och en halv minut kom matchens första utvisning och den drabbade gästerna. IKO lyckades inte heller denna gång i power play och med två minuter kvar åkte man på en utvisning själva och där var Luleå effektiva och Pontus Andreasson gjorde 1-5 med tolv sekunder kvar. Men IKO hann få in ett tröstmål till när Mikkel Öby-Olsen höll sig framme med två sekunder kvar på Lassinanttis enda misstag i matchen och gjorde sitt andra SHL-mål i karriären. Assist Hampus Plato med sin första SHL-poäng och Robin Norell. Skotten i tredje perioden 9-8 och totalt 28-24.

Matchens lirare blev målskytten Daniel Muzito-Bagenda och slitvargen Joakim Thelin.

IKO är kvar på sjätteplatsen även om Örebro och Luleå kröp lite närmare, två respektive en poäng efter nu. Nästa vecka blir det en ny roadtrip till Gävle, Ängelholm och Malmö innan ett landslagsuppehåll på elva dagar.

IK Oskarshamn - Luleå HF 2-5 (0-1, 1-1, 1-3)
18.20 0-1 Julius Honka (Oscar Engsund, Carl Mattsson)
21.24 0-2 Konstantin Komarek (Pontus Andreasson, Julius Honka)
27.02 1-2 Daniel Muzito-Bagenda (John Dahlström, Brian Cooper)
42.14 1-3 Linus Fröberg (Jonathan Andersson, Erik Gustafsson)
50.50 1-4 Oscar Engsund (Konstantin Komarek)
59.48 1-5 Pontus Andreasson (Vilmos Gallo, Jonathan Andersson), spel 5 mot 4
59.58 2-5 Mikkel Öby-Olsen (Hampus Plato, Robin Norell)