Mattias Granlund från Skellefteå till IKO

Logga till nyheter

IK Oskarshamn har gjort klart med ytterligare en ung forward till kommande säsong. Det är snart 20-årige Mattias Granlund som är hockeyfostrad i Skellefteå. Han tränar med SM-silvermedaljörerna även i sommar och ansluter till IKO under sommaren för ett år i Allsvenskan.

Mattias Granlund
Mattias Granlund
(Foto: Sportfoto/Väst)

- Mattias Granlund är en riktig karaktärspelare, lite av en Gibbs-typ men inte lika stor. Han jobbar alltid hårt och tvekar inte att ta för sig, dessutom en duktig skridskoåkare. Han blir vår spelare under hela säsongen, det är alltså inget lån, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson.

- Mattias har fått mycket lovord i Skellefteå och man räknar med att han spelar i Elitserien inom en snar framtid. Han var snubblande nära en JVM-plats den gångna säsongen, avslutar Roger Jönsson.

- Det känns riktigt bra att få spela i Allsvenskan den här säsongen, säger Mattias Granlund. Det blir en ny upplevelse och jag har inte så stor koll på serien eftersom det inte finns så många norrlag med längre. Man kan nästan säga att det blir seniordebut, åtminstone på så hög nivå. Jag har fått göra några inhopp i Skellefteå men inget i slutspelet. Så det blev ingen silvermedalj eftersom jag spelat för lite.

- Jag har spelat juniorhockey i många år och det har gått ganska bra. Det har blivit några SM-finaler i både J 18 och J 20 men ännu inget guld. Så klart vill jag slå mig in i Elitserien framöver, man strävar ju alltid uppåt. Jag får ta ett år i Allsvenskan till att börja med och ta ett nytt avstamp därifrån.

- Juniorlaget åkte ur slutspelet tidigare än beräknat (i åttondelen) så jag har tränat en hel del på egen hand efter säsongen tog slut. För två veckor sedan började Skellefteås A-lag sin barmarksträning och jag ska vara med där fram till sommaren. Sen är planen att komma till Oskarshamn i slutet av juli och börja träna på is med mitt nya lag, avslutar Mattias Granlund.

Läs hela lagbygget på Silly Season.

Fakta Mattias Granlund:
Ålder: 19 år (fyller 20 om ett par veckor)
Längd: 180 cm
Vikt: 84 kg
Position: forward
Fattning: vänster
Moderklubb: M/G Hockey
Karriär: 34 juniorlandskamper (8 poäng, varav 4 mål), 136 matcher i J 20 super elit med Skellefteå (98 poäng, varav 47 mål), 8 matcher i Elitserien med Skellefteå

GÖRAN SVENSON
goran@ikoskarshamn.se

 



2012-05-22

blog comments powered by Disqus