SHL-meriterad back klar för IKO
HERR2019-06-10
IK Oskarhamn fortsätter bygga sin SHL-trupp och senaste tillskottet är right-backen Henrik Nilsson som kommer från ett år i finska Pelicans.Henrik är juniorfostrad i AIK och har spelat tre säsonger med Karlskrona i SHL. Kontraktet med IKO är på ett år.

Henrik Nilsson är en 28-årig Stockholmare som fick pröva på några matcher i SHL redan 2011 med AIK. Därefter blev det spel i Almtuna i Allsvenskan och Kallinge/Ronneby i division 1 innan han värvades till Karlskrona och var med och tog upp laget i SHL där det blev tre raka säsonger. Den senaste säsongen har han som sagt tillbringat i Pelicans i finska ligan.

Sammanlagt har det blivit 161 matcher i SHL inklusive kval med 31 poäng (6 mål) på kontot. I Allsvenskan blev det 100 matcher med 14 poäng (1 mål).

Efter en säsong i Finland skrev Henrik på för AIK i april men utnyttjar nu en klausul som ger honom en ny chans till spel i SHL.

IKO:s sportchef Daniel Stolt:
– I Henrik får vi in en back med ett par säsongers rutin från SHL och nu senast en säsong i Liiga. Hans erfarenhet blir nyttig för oss som nykomling. Henrik är dessutom rightskytt vilket är bra eftersom vi tidigare bara har en på backsidan. Vi ser Henrik som en användbar tvåvägs-back som vi kommer ha stor nytta av.

Se truppen 2019-2020

IK Oskarshamn Göran Svenson