Amerikansk back IKO:s nästa nyförvärv
Publicerad: 2019-05-22
HERR
IK Oskarshamns nästa nyförvärv i SHL-truppen är den amerikanske AHL-meriterade backen Jake Newton. Han är 30 år och kommer närmast från JYP i finska högstaligan.

Jake Newton har spelat i många olika ligor i karriären. Nästan 100 matcher i AHL, vidare tyska andraligan, Tjeckien och Italien. Men flest matcher har han spelat i Finland med närmare 150 matcher och i princip en halv poäng per match från sin backplats. Det är en stabil back som är 1.91 lång och väger 93 kg.

Truppen består nu av en målvakt, 8 backar och 13 forwards på kontrakt.

IKO:s sportchef Daniel Stolt:
– Vi får i Jake en offensiv och skridskoskicklig back. Han har stor rutin och är en bra karaktär. Kontraktet är på ett år.

Jake Newton:
– Jag är väldigt taggad och tacksam över möjligheten att få spela i Oskarshamn. Jag har tre tidigare lagkamrater som spelat i IKO och som bara hade gott att säga om fansen och staden. Jag har hört att SHL är en mycket bra liga med hög fart och stort fokus på skridskoåkning. Mycket skicklighet förstås och välcoachade klubbar. SHL rankas överlag som en bättre liga än finska ligan. Jag vill inte ta något ifrån Liiga för det är också en bra liga och jag är tacksam för min tid där och jag hade ett fantastiskt stöd i Finland.
– Jag känner David Goodwin och jag pratade lite med honom innan jag skrev på kontraktet. Vi spelade mot varandra förra säsongen i Finland. Tyler Kelleher känner jag inte men det ser ut som klubben värvat ytterligare en stabil spelare.
– Jag ser mig som en offensiv back som gärna följer med upp i anfallen. Ledaregenskaper tillsammans med bra kommunikation har jag också med mig, liksom bra positionering och en bra klubba! Jag spelar gärna power play på olika positioner genom bra skridskoåkning och ett bra skott.
– Jag kommer till Oskarshamn i början av augusti. Fansen kan följa mig på Instagram @jake.newton5. Jag är väldigt passionerad omkring mental hälsa och använder min plattform som ett sätt att sprida medvetenhet.

{!A}

Se truppen 2019-2020

IK Oskarshamn Göran Svenson
Huvudpartner
Platinapartner
Stjärnpartner