Smålandsderby nummer två den här veckan!
Herr2023-01-28
I tisdags föll vi dessvärre i Smålandsderbyt mot Jönköping. Skönt att vi då har chans till revansch redan samma vecka. Ikväll är Växjö Lakers på besök och vi ser fram emot ett slutsålt Be-Ge Hockey Center och tre viktiga poäng i jakten på topp 6.

Det har varit en hektiskt vecka för våra hockeypojkar från Oskarshamn. I tisdags spelades en tuff bortamatch mot HV71 (förlust efter straffar), i onsdags gick bussen till Örebro och på torsdagskvällen gjordes en topp-prestation i Örebro (vinst 1-5). Bussen hem till Oskarshamn och en helt ledig fredag gick direkt efter slutsignal. Men den täta matchningen fortsätter i högt tempo. Ikväll väntar Växjö Lakers i säsongens sjätte Smålandsderby.

Matchens profil är Rasmus Bengtsson som kom till IK Oskarshamn från HV71 under säsongen. På grund av brist i speltid hos Jönköpingslaget dök möjligheten upp för general manager Thomas Fröberg att låna in "Bengan" och miljöombytet har varit otroligt nyttigt. Från att vara lite "in-och-ut" i laget i HV spelar snittar nu backen runt 20 minuter per match. I mötet med HV71 gjorde han sin toppnotering på hela 25 minuter. Det har nu blivit 17 matcher för "Bengan" som fortfarande väntar på första målet i IK-tröjan (0+4). Kommer det mot Växjö?

Läget i Växjö Lakers

Serieledarna från Växjö förlorade första och andra match för säsongen (mot IK Oskarshamn och Färjestad BK) men har sedan dess inte förlorat många matcher i SHL. Totalt har man vunnit 20 matcher efter full tid och endast gått poänglösa från sju matcher. I laget finns många IK Oskarshamnsbekantingar. Adam Åhman, Brian Cooper och Manuel Ågren har samtliga ett förflutet i IK-tröjan.

Växjö är i Växjö-ögon inne i en dålig trend (två raka förluster). I senaste matchen förlorade man borta mot Linköping, trots stort spelövertag (15-47 i skott och 1-0 till Linköping). Det är säkert att säga att Växjö kommer till BGHC med stor revanschlust.

Matchvärd ikväll är Bauhaus.

Se matchen på C More och stötta klubben samtidigt. Nedan finns ett erbjudande, unikt för dig som följer IK Oskarshamn. Erbjudandet ger dig C More Premium Plus för halva priset i 3 månader (ord. pris 549 kr/mån). För varje tecknat abonnemang går 100 kronor direkt till IK Oskarshamn. Klicka här för att teckna upp dig!

Kommunikatör Gustav Backlund