Försvaret spetsas till – Dahlroth klar
Publicerad: 2018-07-27
HERR
I våras var han en av Timrås defensiva stöttepelare när man tog klivet upp i SHL. Jesper Dahlroth var en av spelarna som inte fick förlängt kontrakt, men behöver inte vara ledsen över det. Idag står det klart att han återförenas med sportchef Per Kenttä i IK Oskarshamn.

Han har sin hockeyskolning i Boden där han spelade fram tills han var 18 år och lämnad för juniorspel med Luleå. Från Luleå blev det SHL med Timrå under tre säsonger och från Timrå blev det Per Kenttäs Asplöven där han var en viktig kugge 2013-2016. De två senaste säsongerna har han på nytt spelat med Timrå, ett Timrå som tog steget upp i SHL i våras och där den defensive backen var en viktig kugge. På söndag passerar han 27 fyllda år. Idag har Jesper Dahlroth signerat sitt kontakt med IK Oskarshamn för den kommande säsongen.

– En kanonvärvning för oss och en spelare jag har bra koll på sedan tidigare. En riktig krigare och kämpe, typisk ledargestalt och defensivt skicklig. Han kommer vara väldigt nyttig för oss och jobba hårt i det tysta, säger sportchef Per Kenttä.

Likt för de övriga norrländska backförvärven blir det nu ett äventyr klart längre söderut än vad de tidigare testat på.
– Det ska bli väldigt roligt och spännande att få komma söderut till Oskarshamn. Föreningen vill uppåt och det ska bli kul att få haka på den resan. Staden verkar härlig det lilla jag sett av den och publiken brukar ofta sätta bra tryck i hallen, så det ska bli grymt kul det här, säger Jesper Dahlroth.

Totalt står han noterad för 133 matcher och 14 poäng i SHL med Luleå och Timrå. I HockeyAllsvenskan har det blivit 285 matcher och 57 poäng med Sundsvall, Asplöven och Timrå. Främst är det dock inte poäng han vill bidra med.

– Jag spelar för laget. Jag är mestadels en defensiv back men är absolut inte rädd att följa med i anfallen. Men tryggast är jag i egen zon, så det är där jag vill bidra med vad jag kan och vara så stabil som möjligt. Boxplay tycker jag är kul, så det hoppas jag få spela också. Styrkorna hos mig ligger i spelsinnet och offerviljan skulle jag vilja säga.

Jesper Dahlroth ansluter omgående till laget och finns med när IK Oskarshamn har officiell ispremiär på måndag den 30 juli hemma i Be-Ge Hockey Center. Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen.

IK Oskarshamn Viktor Ekström
Huvudpartner
Platinapartner
Stjärnpartner