Striktare restriktioner på offentliga sammankomster
Publicerad: 2020-11-16
Publiktaket vid offentliga tillställningar sänks till åtta personer från och med den 24 november. IK Oskarshamn väljer att spela helt utan publik redan från och med morgondagens match mot Linköping.

Dagens presskonferens med Regeringen resulterade i en remiss med förslag som innebär att det som huvudregel blir förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Förordningsändringen föreslås träda i kraft den 24 november 2020 och kommer att omprövas kontinuerligt.

IK Oskarshamn väljer att spela helt utan publik redan från och med morgondagens match mot Linköping. Utgångsläget är att detta kommer gälla fram till jul.

Klubbchef Martin Åkerberg om beslutet:

– Vi behöver inte vänta till den 24/11 utan kan ställa om snabbt och tar därför vårt ansvar direkt. Det är ledsamt att vår fantastiska publik inte kommer ha möjlighet att stötta laget och jag lider med alla som inte får ta del av spelarnas hittills grymma prestationer på isen. Men allt sådant blir sekundärt nu, det är allvar och vi måste alla ta vårt ansvar.

Nu är det allvar och vi uppmanar alla att stanna hemma och begränsa sin kontakt med människor man inte bor med. Tillsammans tar vi oss genom detta. Tvätta händerna. Håll avstånd. Ta hand om varandra.

Kommunikatör Gustav Backlund
Huvudpartner
Platinapartner
Stjärnpartner