Annandagshockey i Be-Ge Hockey Center
Herr2022-12-26
Ett kort men härligt juluppehåll är till ända när SHL återigen drar igång under annandagen. Brynäs IF är IK Oskarshamns motståndare och de båda gör upp den 26 december med nedsläpp klockan 18:00. Här följer kvällens förutsättningar.

IK Oskarshamn kommer till kvällens match med ett något stukat självförtroende. Det som under säsongen varit lagets adelsmärke – målskyttet, har inte riktigt funkat. IK har gått mållösa de två senaste matcherna mot formtoppade Skellefteå och Örebro, två lag som stuckit iväg lite i tabellens övre skikt. Förhoppningen är att laget hittat stäm under ledigheten och kommer ut hungriga när pucken släpps 18:00.

Jiri Smejkal är tillbaka i laget efter att ha varit iväg med tjeckiska landslaget under Swiss Ice Hockey Games. Hugo Jonasson missar matchen då han är iväg med JVM-truppen. I övrigt förfogar Martin Filander tillsammans med stab över en frisk och kry trupp.

Läget i Brynäs

Brynäs parkerade på elfte plats i tabellen under julhelgen och spelade så sent som i tisdags. Då åkte man på övertidsdäng i Göteborg mot Frölunda. På sina 27 spelade matcher har man lyckats samla ihop 33 poäng. Annandagsmatchen blir den tredje mot IK Oskarshamn den här säsongen. IK Oskarshamn har vunnit båda de två tidigare mötena. Bästa poängspelare i Brynäs är backen David Sklenicka.

Matchens profil är Lukas Pilö som dan före dan sajnade på en kontraktsförlängning med IK Oskarshamn. Hör hans tankar om förlängningen och annandagsmatchen i spelaren här nedan.

Kommunikatör Gustav Backlund