VIKTIG FÖRLÄNGNING: Piispanen går in på sjätte säsongen
Publicerad: 2018-04-15
HERR

Under gårdagens Hockeygala presenterades en stor och viktig nyhet i lagbygget inför kommande säsong. Sportchefen Per Kenttä kunde berätta att finske centern Arsi Piispanen förlängt sitt kontrakt med ett år och därmed går in på sin sjätte säsong i klubben.

Arsi Piispanen, som blir 33 år i sommar, har under sina fem år i Oskarshamn blivit en stor profil i klubben och populär bland fansen. Det har blivit 262 matcher i Allsvenskan inklusive slutspel och sammanlagt 151 poäng, varav 51 mål. Den senaste säsongen var den poängmässigt bästa tillsammans med säsongen 15/16 och även första säsongen 13/14 producerade Arsi över 30 poäng. Han kom till IKO efter nio raka säsonger med 485 poäng (46 mål) i finska ligan.

- Jag är jätteglad att Arsi väljer att stanna, säger IKO:s sportchef Per Kenttä. Han är en fantastisk person och klev fram när vi som lag mest behövde det och var en av de tongivande när det väl skulle avgöras på slutet. Arsi är otroligt viktig både på och utanför isen.

- Jag är naturligtvis nöjd att vi har kommit överens, säger Arsi Piispanen. Vi hade en bra dialog med Per Kenttä nu efter säsongen och det var vårt gemensamma mål att skriva det här kontraktet. En stor del av beslutet är så klart även familjens. Alla barnen går i skolan och vi har redan bott här i fem år så de känner sig trygga här.

- Jag ville fortsätta i IKO för att den här säsongen var så rolig och att det gick bra för min del, framför allt under senare delen av säsongen. Jag har klarat mig utan skador och känner mig vältränad.

- Sex säsonger i samma klubb är en lång tid. Det var inte meningen att vi skulle stanna så länge när jag skrev på första kontraktet. Det finns många anledningar till att vi är här fortfarande. Familjen trivs här i stan, jag trivs i klubben och vi har fått många kompisar här, avslutar Arsi.


Följ lagbygget 2018/2019 här

IK Oskarshamn Göran Svenson
Huvudpartner
Platinapartner
Stjärnpartner