Hugo Jonasson förlänger kontraktet
Herr2022-12-14
Hugo Jonasson kom till Oskarshamn från Troja-Ljungby för att först och främst tävla om en plats i J20-laget. Prestationerna tog honom vidare till a-laget denna säsong. Nu skriver han sitt första seniorkontrakt, ett kontrakt som sträcker sig över 2024/2025.

– Hugo är otroligt ambitiös och lyhörd. Det märks på den utvecklingen han har gjort, både i J20 och under tiden som han varit med a-laget. Han har vuxit under hösten och snabbt kom in i tempot som krävs för att konkurrera i SHL. Jag är glad att han vill fortsätta utvecklas här hos oss i IK Oskarshamn, säger general manager Thomas Fröberg.

Hugo är i detta nu iväg på förberedande läger inför stundande JVM. Så här sammanfattar han tankarna kring sitt nysajnade seniorkontrakt.

– Det var fantastiskt roligt att höra att det gick tankar om en kontraktsförlängning. Det är ett kvitto på att man gör någonting rätt. Det ska bli extremt kul att få representera IK ytterligare två år och jag hoppas att jag kan ta ytterligare kliv i min utveckling här, säger Hugo Jonasson.

Kontraktet sträcker sig över denna och nästkommande två säsongen.

Kommunikatör Gustav Backlund