Juniorbacken belönas med A-lagskontrakt till 2021
Publicerad: 2019-01-24
HERR
Han spenderade nästan all sin tid förra säsongen i J18-laget. Den här säsongen har Jaeden Martin till stora delar spenderat med A-lagstruppen. Och idag står det klart att juniorbacken belönas med ett A-lagskontrakt till och med säsongen 2020/2021.

{!A}

18-årige juniorbacken Jaeden Martin har två säsonger med klubbens J18-lag på kontot sedan tidigare, efter att kommit till IK Oskarshamns hockeygymnasium från HV71s ungdomsverksamhet. Förra säsongen blev det blott en match i J20, men när A-lagets försäsong drog igång fick han chansen och sedan fortsatt varit en frekvent tillskott underifrån.

Den fysiske, och främst defensive backen har såhär långt noterats för 21 matcher i HockeyAllsvenskan och även fått med sig en assist i protokollet. I J20 Elit har det blivit 16 matcher med fyra mål och fem assist. Nu säkrar Jaeden Martin en fortsatt utveckling i IK Oskarshamn och det med ett A-lagskontraktet för resten av innevarande säsong plus ytterligare två säsonger.

– Först och främst känns det skitkul att få fortsätta vara med och utvecklas i klubben. Steget från juniorhockeyn har såklart varit stort för mig, och det har gått väldigt snabbt, men jag får mycket feedback hela tiden från lagkamrater och tränare och tycker att jag utvecklas varje träning. Det är forsatt krig som gäller från min sida nu. Jag hoppas få vara med så mycket och ska vara redo när chanserna dyker upp, säger Jaeden Martin.

Huvudtränare Håkan Åhlund:
– Det är jättekul att en ung kille från de egna leden kommer in och visar att han vill vara med och utmana dagligen. Det är klart att det är ett stort steg från J20 Elit till HockeyAllsvenskan, men Jaeden är en spännande kille med bra inställning. Tålamod och hårt jobb blir nyckeln för honom, för potentialen och rätt attityd finns.

A-lagskontraktet med Jaeden Martin är skrivet till och med säsongen 2020/2021.

IK Oskarshamn Viktor Ekström
Huvudpartner
Platinapartner
Stjärnpartner