J20 åker till Örebro för säsongens andra match
Junior2022-08-16
Runt lunch gick bussen mot Närke och Örebro för säsongens andra träningsmatch. 19.00 släpps pucken i Behrn Arena och då hoppas head coach Johan Jönsson få svar på fler försäsongsfrågor. – Man vill få en bild av var laget står.

Matchandet säsongen 22/23 började redan i torsdags då IK-killarna fick besök av HV71 hemma i Be-Ge Hockey Center. En match som tyvärr slutade med förlust, 1 – 4.

– Vi förlorade den matchen på de första tio minuterna i första perioden. Det var stora anspänning första matchen och vi var kanske lite överambitiösa samtidigt som vi mötte ett väldigt bra lag. Efter de första tio minuterna kom vi in i det och i andra perioden tycker jag att vi är bättre och i tredje var HV71 bättre, säger huvudtränare för J20 Johan Jönsson.

Innan seriestarten den 10 september kommer J20-killarna matcha ytterligare fem gånger och motståndet är bara lag som spelade SM-slutspel under förra säsongen.

– Vi har flyttat upp en nivå vad det gäller motstånd på försäsongen. Sen är det klart att det inte finns några lätta möten på den här nivån. Det betyder mycket att få tufft motstånd på försäsongen. Då kommer det inte som en chock sedan när säsongen drar i gång. Så klart vill man vinna men viktigast för oss tränare är även att laborera och se olika matchsituationer.

Hur ”satt” är laget?

– Det blir mycket experimenterade så här i början. Vi kommer rulla på allt. Alla kommer få chansen i fem mot fem, i powerplay och i boxplay. I alla fall i början av försäsongen. Ju längre det går desto mer nischar vi det. Femmorna är exempelvis helt nya denna match, jämfört med matchen mot HV och så hade vi gjort oavsett om vi vunnit eller förlorat förra matchen.

Ny säsong betyder en del nya ansikten i laget och för en del nya ansikten är det en helt ny nivå att spela på.

– Det är många nya och en del av de har spelat i J20 Nationell förut. Vissa kommer från vårt eget J18 och då handlar det om ett stort steg att ta. Det har jag och assisterande Emil Walldén överseende med.

Emil Walldén gör sin första säsong som assisterande till Johan Jönsson i J20.

– Han var i Malmö Redhawks förra året och vi är också i ”lära-känna-fasen.” Som människa är han glad och öppen. Hockeymässigt kan han mycket och jag känner personligen att jag kan lära mig mig mycket av honom i de sakerna som jag brister i. Jag tycker han kompletterar mig ganska bara och jag hoppas att jag kompletterar honom också.

Matchen spelas i Behrn Arena, Örebro och börjar 19:00. Juniorernas matcher sänds på svenskhockey.tv.

Kommunikatör Gustav Backlund