BESKEDET: Arsi är klar!
Publicerad: 2019-07-17
HERR
Lagom till laget kommer tillbaka efter semestern kom det efterlängtade beskedet: Arsi Piispanen är klar för en sjunde säsong i IK Oskarshamn.

Några få pusselbitar återstår för sportchefen Daniel Stolt innan IK Oskarshamns första SHL-trupp går på is om ett par veckor. En viktig sådan blev klar igår när trotjänaren Arsi Piispanen skrev på för sin sjunde raka säsong i klubben. Han har varit med på hela resan när IKO blev ett stabilt allsvenskt lag under Roger Jönsson och Fredrik Söderström till man tog nästa steg med Per Kenttä, Björn Hellkvist och slutligen till SHL med Håkan Åhlund och Fredrik Hallberg. Detta vill han nu bygga vidare på när både han och laget gör debut i Sveriges högsta hockeyliga. På måndag återsamlas hela laget efter semestern, förutom nyförvärven från USA och Kanada som kommer lagom till den officiella ispremiären.

Arsi Piispanen, som fyller 34 år på tisdag, har på sina sex säsonger i HockeyAllsvenskan med IKO spelat 321 matcher inklusive slutspel och kval och svarat för 191 poäng (61 mål). Den senaste säsongen var hans poängmässigt bästa med 36 poäng (10 mål) i grundserien och därtill 8 assist på de 12 kvalmatcherna till SHL.

IKO:s sportchef Daniel Stolt:
– Arsi är en riktig kulturbärare och viktig ledare i gruppen. Han har tränat på bra i sommar för att vara förberedd på sin första säsong i SHL. Kontraktet är på ett år.
– Vi tittar fortfarande efter ett par spelare till att förstärka truppen med. Egentligen är det bara målvaktssidan som är spikad i dagsläget.

Arsi Piispanen, hur är känslan nu när du går in på sjunde raka säsongen?
– Känslan är jättebra. Det ska bli en spännande och utmanande säsong.

Det tog lite tid, var det ett svårt beslut?
– Det var hela tiden bra diskussioner med Stolt men han hade också andra pusselbitar att tänka på. Men jag tror att vi båda visste att vi kommer överens någon gång så därför det tog lite tid.

Har du haft andra alternativ?
– Jag hann inte tänka på andra alternativ.

Vad var främsta anledningen till att du valde att förlänga?
– Möjligheten att spela i SHL.

Vad kommer du få för roll?
– Jag hoppas att jag kommer att få en roll där jag kan använda mina starkaste sidor som hockeyspelare.

Vad känner du främst att du kan bidra med i SHL?
– Min erfarenhet av alla år i professionell hockey. Samtidigt vill jag hjälpa alla nya spelare att komma in i våra spelsystem.

Hur har träningen gått under tiden?
– Träningen har gått bra och jag har kört hela försäsongsträningen med laget.

Se truppen 2019-2020

{!A}

IK Oskarshamn Göran Svenson
Huvudpartner
Platinapartner
Stjärnpartner