Inför IK Oskarshamn – Brynäs IF: "Vi vill så klart att de inte får tid att ställa upp och att de alltid får möta fem man."
Herr2022-09-22
Premiären blev en spännande tillställning där IK till slut drog det längsta strået efter att Joe Cannata punkterat straffläggningen genom att ta varenda straff. Nu väntar nästa tuffa motstånd. Vi hälsar Brynäs IF välkommen till Be-Ge Hockey Center.

Den som känner Brynäs bäst är deras förra assisterande tränare, Mikael Holmqvist. Så här säger han om det Brynäs vi imorgon ställs mot.

– De ställer upp i trap när de inte har möjlighet att forechecka, utöver det så är Brynäs ett bra, forecheckande lag. De går när de har chansen. Vi vill så klart att de inte får tid att ställa upp och att de alltid får möta fem man. Vi vet vad Brynäs vill göra och har bra koll på dem, men jag tycker inte att vi ska anpassa oss. Vi ska spela vårt spel och hålla oss till vårt grundspel. Jag vet historiskt att det varit svårt för Brynäs att möta Oskarshamn så vi ska bara fortsätta spela som vi vill, säger Mikael Holmqvist.

Förra veckan fick han uppleva SHL-premiären som IK-tränare och stämningen i Be-Ge Hockey Center.

– Det var en grym premiär. Fantastiskt fin inramning och härligt att ha de här fansen i ryggen i stället för att ha de som motståndare. Jag fick lite rysningar faktiskt. Jag tycker att vi vinner rättvist och att vi gör en bra match. Att hamna i underläge var kanske inte riktigt det vi hade tänkt oss eller hoppats på med tanke på hur det såg ut i spelet. Men det var härlig moral i laget och vi slutade aldrig spela. Det är så otroligt stor skillnad på att vinna och förlora även om många säger att det är ett lotteri i straffläggning, säger Mikael Holmqvist.

Nu väntar två matcher med endast en dags vila mellan. Hur har ni förberett laget för de två matcherna?

– Vi har fortsatt bygga vårt spel och självklart tittat på Brynäs och förberett oss för det. Sedan får vi ta det lite klyschigt en match i taget även om Örebromatchen kommer snabbt efter. Det är matchen idag som varit fokus under den här träningsveckan.

Något speciellt med Brynäs trupp som vi ska hålla lite utkik efter?

– Brynäs har fyllt på med väldigt bra spelare och är ett bra lag på pappret. Deras backsida är fantastiskt bra, deras målvaktssida är bra och riktigt rutinerade forwards så det kommer bli tufft, avslutar ”Honken”.

Matchens profil är Jiri Smejkal som satte det viktiga kvitteringsmålet förra matchen. Jiri presenteras av Rejlers. Här är hans tankar inför matchen:

Kommunikatör Gustav Backlund