Roadtrippen drar vidare till Örebro
Herr2023-01-26
Det blev bara en poäng i Jönköping, trots en bra prestation och väl genomförd bortamatch. Nu väntar Örebro på denna lite kortare roadtrip. Nedsläpp 19:00 i Behrn Arena. Här är förutsättningarna.

IK Oskarshamn anlände till Närke under onsdagen efter att ha tränat förmiddagspasset i Husqvarna Garden. Tisdagsskörden resulterade i en poäng mot Smålandsrivalen HV71 efter en tät match i Jönköping. Två mål gjordes av Jiri Smejkal som är i riktigt gott stim. På de 3 senaste matcherna har tjecken gjort hela 5 mål. Totalt har han stått för 33 poäng på 35 spelade matcher och gör allt annat än en dålig debutsäsong i SHL. Klarar han att förlänga målsviten i kvällens match?

IK Oskarshamn dras med lite krämpor. Emil Martinsen Lilleberg missade tisdagens match och hans status är fortsatt osäker inför kvällens möte med Örebro. Blaine Byron är fortsatt på frånvarolistan och detsamma gäller där kring när han kan vara tillbaka i laguttagningen.

Läget i Örebro Hockey

Örebro var ett av de fyra lag (precis som IK) som spelade match under tisdagskvällen. Man mötte Frölunda på bortaplan och förlorade med 3-2. Innan dess har Närkingarna gått bra med vinster mot Timrå, Rögle och HV71. Bäst poängplockare och målskytt i laget är Rodrigo Abols på 29 poäng (14+15). Värt att notera är att lettländaren i senaste hemmamatchen mot HV71 stod för ett hattrick.

Se matchen på C More och stötta klubben samtidigt. Nedan finns ett erbjudande, unikt för dig som följer IK Oskarshamn. Erbjudandet ger dig C More Premium Plus för halva priset i 3 månader (ord. pris 549 kr/mån). För varje tecknat abonnemang går 100 kronor direkt till IK Oskarshamn. Klicka här för att teckna upp dig!

Kommunikatör Gustav Backlund