Talangfulle Lindberg skriver A-lagskontrakt
2017-12-21

Han gör sin andra säsong i IK Oskarshamn och var främst tänkt för J18- och J20-spel. Efter flertalet matcher med A-laget står det dock idag klart att talangfulle backen Christian Lindberg, 17 år, belönas med ett A-lagskontrakt. 

Han är född i Stockholm men har sin bakgrund av ungdomshockey i skånska Jonstorps IF. Till Oskarshamn kom han inför förra säsongen där han gjorde 34 matcher med J18 och sju med J20. I år har dock 17-årige Christian Lindberg exploderat på ett fantastiskt sätt.

Han fanns med i A-lagstruppen redan tio omgångar in i serien, den 18 oktober mot Karlskoga, och fick sina första byten i den tredje perioden inför ett fullsatt Be-Ge Hockey Center den 28 oktober i Enkronasmatchen mot Björklöven. Därefter har det blivit ytterligare tolv A-lagsmatcher. Och fler kommer det att bli, både i år och de kommande säsongerna. Även i de båda juniorlagen har det blivit mängder av spel - och massor av poäng. 
– Vi är jätteimponerande av Christian. Han har en nyckelroll i J20-laget och en plats i A-laget trots sin unga ålder och har en stor potential för att bli riktigt bra. Han har många bra verktyg i lådan och tillsammans ska vi se till att Christian blir en viktig pusselbit i framtidens IK Oskarshamn, kommenterar sportchef Per Kenttä. 

Huvudpersonen själv är jättenöjd över sin tid hittills och IKO och ser framemot de kommande åren. 
– Det är såklart grymt roligt att jag har fått chansen så mycket som jag har fått. Det är alltid kul när folk tror på en och jag försöker lär mig massa nytt varje dag. Nu är det hårt jobb som gäller, tillsammans med både juniortränare och A-lagstränare för att fortsätta på den här vägen, kommenterar Christian Lindberg. 

Kontraktet med Christian Lindberg är skrivet för denna säsongen och ytterligare två år - till och med säsongen 2019/2020. 

IK Oskarshamn Viktor Ekström