Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Idag 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Leksand utjämnade - allt avgörs imorgon

28 mars 2022 21:14
herr

IKO kom ut bra i returmatchen i Leksand och gjorde 0-1 i power play sent i första perioden genom Patrik Karlkvist (bilden). Men Leksand kvitterade i spel fem mot tre och gick sedan ifrån till 4-1 med sista målet i tom kasse. Nu är det utjämnat i båda åttondelsfinalerna och allt avgörs i tredje och avgörande matcher i Leksand och Örebro.


Matchen började i högt tempo men inga klara målchanser för något av lagen första minuterna. IKO pressade högt och vann puck flera gånger. Thelin hade första skottet på mål och efter sex minuter hade Olofsson-kedjan ett bra anfall med flera avslut. Thelinkedjan kom i ett fint anfall efter elva minuter och pressade på. Brace fick en ful tackling i ryggen men ingen åtgärd från domarna. Dahlström svarade för en snabb uppåkning efter en kvart och studsen höll på att ställa hemmamålvakten. Strax efter sköt Quenneville ett bra skott som Tomas Zohorna var när att styra förbi Kaskisuo. Öby Olsen jobbade hårt och fick med sig en utvisning med två minuter kvar. Där visade IKO åter upp ett fint pp-spel och det gick en halvminut så sköt Patrik Karlkvist ett skott precis under ribban, otagbart för hemmamålvakten, assist Quenneville/Olofsson. Klockan på 18.33 och 0-1 stod sig till paus, skotten 2-6, väldigt tillknäppt alltså. Hemmalaget hade några bra avslut men Tim Juel spikade igen.

Leksand vände på matchen tidigt i andra perioden. Först fick man spela fem mot tre i två minuter. IKO försvarade sin box till det var tolv sekunder kvar och då kom kvitteringen genom Mikael Ruohmaa med 3.33 på klockan. Fyra minuter därefter tog hemmalaget ledningen genom Oskar Lang och Leksand hade nu tagit över initiativet i matchen och skapade en hel del. IKO hade några ströchanser. Skotten i andra perioden 14-6.

Leksand fick en bra start i tredje perioden med ett 3-1-mål innan tre minuter hade gått, målskytt Justin Kloos. IKO fick nu jaga och började lyfta upp spelet. Efter tolv minuter hade IKO en puck i mål när Thelin störtade på mål efter egen vunnen tekning. Pucken hamnade på Kaskisuos rygg och trycktes av Leksandsspelare i mål. Men efter videogranskning bedömdes att Salmonsson "hjälpt" LIF-spelarna att hamna där och det blev bortdömt. Med fem minuter kvar jobbade sig IKO till ett power play och gjorde det ganska bra men få avslut och klubban gick av för Quenneville i ett bra skottläge. Precis när Leksand blev fulltaligt tog IKO ut målvakten och gick för en reducering. Men efter en och en halv minut fick Hrivik tag i pucken bakom mål och skickade den över hela banan i den tomma buren till slutresultatet 4-1. Skotten i tredje perioden 8-8 och totalt 24-20.

Nu är det 1-1 i matchserien och allt avgörs tisdag kväll i samma arena. Även i den andra åttondelen är det utjämnat efter seger för Brynäs. Vinnaren i Leksand imorgon möter Rögle om Örebro vinner och Luleå om Brynäs vinner.

IK Oskarshamn - Leksands IF 4-1 (0-1, 2-0, 2-0)
18.33 1-0 Patrik Karlkvist (David Quenneville, Fredrik Olofsson), spel 5 mot 4
23.33 1-1 Mikael Ruohmaa (Carter Camper, Marek Hrivik), spel 5 mot 3
27.13 2-1 Oskar Lang (Mikael Ruohmaa, Tobias Ekberg)
42.48 3-1 Justin Kloos (Jonas Ahnelöv, Jon Knuts)
58.21 4-1 Marek Hrivik, spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 24-20 (2-6, 14-6, 8-8)
Utvisningar: LIF 4x2, IKO 5x2
Domare: Mikael Holm, Johan Nordlöf
Publik: 6249

Bilder från matchen:
Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.