Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Rögle
RBK

Rögle kvitterade matchserien i en jämn och tät match

2 april 2022 18:50
herr

Rögle kom tillbaka till match två och kvitterade matchserien till 1-1. Detta efter en jämn och tät match som avgjordes en bit in i tredje perioden. Brian Cooper och Tomas Zohorna gjorde IKO:s mål och det var länge oavgjort i matchen. Nu vänder matchserien till Ängelholm igen för match tre på måndag.


Matchen inleddes med en ful tackling på Rosdahl som blev liggande men domarna friade efter en kort diskussion. Detta tände till matchen direkt och det blev tuffa tacklingar. Gästerna skapade bra tryck några minuter men Douglas Andersson och Mikkel Öby Olsen forecheckade högt och var så när att skapa sig ett jätteläge. Efter sju minuter kom Dahlström igenom och avlossade ett hårt skott men Rifalk var med på noterna. Rögle hade det mesta av spelet och fick också första målet när Adam Tambellini sköt i skäret förbi Juel efter 9.43. Rögle fortsatte skapa mest och skjuta mest men nu tog Juel alla skott med ett par jätteräddningar och dessutom god hjälp av backarna framför mål. IKO kom i några ströanfall och 1-1 efter en dryg kvart kom lite oväntat. Tomas Zohorna förarbetade till Engström som droppade bakom ryggen till Cooper som helt ren i slottet sköt en kanon otagbart för Rifalk. Bästa chansen utöver målet hade Engström som dribblade sig fram och serverade Dahlström nästan öppet mål med en och en halv minut kvar men Rifalk räddade mirakulöst. Strax efter sköt Quenneville ett lurigt skott från distans. 1-1 stod sig till paus och skotten klart till gästerna, 5-13 vilket speglade Rögles spelövertag.

IKO skapade en fin chans nästan direkt i andra perioden men sedan tog Rögle tillbaka intitiativet med flera långa och tunga anfall och IKO fick slå ifrån sig. Efter fyra minuter hade IKO ett bra anfall där Brace hade en dubbelchans men Rifalk räddade igen. Rögle fick matchens första utvisning och IKO hade några bra lägen, bland annat Salmonsson med en styrning precis utanför stolpen. IKO fick energi av utvisningen och lyfte upp spelet ytterligare. Men det var ändå Rögle som fick nästa mål. Spelet gick vidare och det blev videogranskning ett par minuter efter då det framgick att pucken studsat inne i målet och ställningen var 1-2, målskytt Adam Edström efter 13.08 och klockan fick backas. Rögle tog tillbaka initiativet och fick även med sig en utvisning med en minut kvar. Där skapades ett par bra lägen innan paus men IKO hann även rensa och döda tid. Skotten i andra perioden 9-14.

IKO klarade av resten av box play ganska enkelt i tredje periodens inledning och bröderna Zohorna var uppe i ett anfall. Strax efter man blivit fulltaligt kom man i ett nytt anfall och Dahlström släppte ut till Tomas Zohorna som sköt otagbart för Rifalk, 2-2 efter 1.24. Assist även Cooper med sin andra poäng i matchen.Nu var IKO riktigt på gång och tog över. Brace jobbade hårt och fick med sig en utvisning som dock blev resultatlös. Efter sex minuter var gästerna på nytt i ledningen efter en effektiv styrning av Anton Bengtsson precis framför Juel. Engström skapade ett nytt bra anfall och Thelin fick med sig en straff som Karlkvist slog men Rifalk räddade. Nu var det jämn kamp och hårda tag och IKO gick för en kvittering. Men det var också en del chansningar som var nära att ställa till det i uppspelen. Det dröjde till en minut kvar innan IKO kunde plocka målvakten men lyckades inte få till det rätta trycket mot mål och 2-3 stod sig till slut och därmed är det kvitterat i matchserien. Skotten i tredje perioden 9-9 och totalt 23-36.

Brian Cooper utsågs till matchens lirare efter ett mål och en assist ikväll.

Match 3 i kvartsfinalserien spelas på måndag i Ängelholm och match 4 i Oskarshamn på onsdag.

IK Oskarshamn - Rögle BK 2-3 (1-1, 0-1, 1-1)
09.43 0-1 Adam Tambellini (Lukas Ekeståhl-Jonsson, Leon Bristedt)
15.27 1-1 Brian Cooper (Jonas Engström, Tomas Zohorna)
33.08 1-2 Adam Edström (Lukas Ekeståhl-Jonsson, Vojtech Mozik)
41.24 2-2 Tomas Zohorna (John Dahlström, Brian Cooper)
46.25 2-3 Anton Bengtsson (Valtteri Kemiläinen, Brady Fergusson)
Skott: 23-36 (5-13, 9-14, 9-9)
Utvisningar: IKO 1x2, Rögle 2x2
Domare: Mikael Sjökvist, Marcus Linde
Publik: 3275

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.