Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Idag 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO kammade noll mot Rögle

19 augusti 2021 18:18
Herr

Rögle vann till slut med klara 4-0 i matchen i Ljungby. Men IKO höll jämna steg en bit in i tredje perioden då 2-0 och 3-0 kom. Tim Juel (bilden) gjorde sin första match från start och räddade 32 av 35 skott, 91,4 procent.


Rögle inledde bäst och tog ledningen efter drygt sex minuter, precis efter en IKO-utvisning. Målskytt Anton Bengtsson. Några minuter senare tog IKO ännu en utvisning men lyckades då hålla tätt framför Tim Juel i kassen. I slutet av perioden fick IKO spela power play men fick ingen utdelning. Man började dock skapa mer och hade några bra lägen, bland annat ett för Engström. Skotten i första perioden 11-7.

IKO inledde andra perioden betydligt piggare och hade några jättelägen att kvittera. Karlkvist var helt fri men Rifalk räddade och strax efter sköt Engström i ribban på passning från junioren Mikkel Öby Olsen. IKO hade ett spelmässigt övertag fram till en utvisning efter knappt åtta minuter. Rögle lyckades dock inte utnyttja sitt numerära överläge. IKO fortsatte trycka på och Rifalk fick göra en monsterräddning på ett Zohorna-skott och strax efter hade Norell ett bra läge. Där hade IKO en riktigt bra period i matchen och belönades med ett power play med 3.35 kvar. Man spelade ett bra power play och var återigen mycket nära en kvittering. Perioden blev mållös men IKO låg närmast ett mål. Man spelade två perioder utan spolning då ismaskinen gått sönder. Skotten 10-14.

IKO fortsatte ha initiativet även i tredje perioden. Fredrik Olofsson hade en farlig styrning över. Tiden gick och IKO hade sina chanser men istället kom 2-0 för Rögle efter åtta minuter genom Adam Tambellini. Fyra minuter senare kom även 3-0 genom William Strömgren och då blev uppförsbacken brant. Precis efter 3-0 åkte IKO på en utvisning men Thelin fixade en straff i box play som Karlkvist dock missade. IKO gjorde ett sista försök genom att ta ut målvakten med en och en halv minut kvar men då gjorde Adam Tambellini sitt andra mål för kvällen, denna gång i tom kasse. Skotten i tredje perioden 15-6 och totalt 36-27. Positivt var att IKO halverade antalet utvisningar jämfört med gårdagens match. IKO möter härnäst Malmö borta på tisdag.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Det kan låta konstigt men jag tycker det är säsongens bästa prestation men det är några plumpar på vägen som vi blir hårt straffade på. Vi spelar med en ruggigt hög energi och håller ihop det på ett bra sätt i stora delar av matchen. Vi har mycket positivt att ta med oss. Vi hade många lägen och brände ju även en straff igen. Prestationsmässigt är vi på ett bra ställe. Men när man bjuder på en chans så smäller dom ju dit den, så bra lag är dom. Klart vi borde gjort några mål men det är försäsong och det är sådant vi kan hantera på vägen. Juel var jättebra i målet i princip hela matchen tycker jag, han kanske skulle vilja ha tillbaks ett mål. Även hans prestation över 60 minuter är riktigt bra. Det är ju första matchen han startar och det är en ny grej för honom och jag tycker han hanterar det jättebra. Kul att han får vara inne i det ordentligt. Cam fick kliva av redan i första perioden och Mikkel Öby Olsen fick komma in med bra energi. Han har gjort det bra hela försäsongen och det är kul att se att vi har juniorer som är på gång. Han gjorde ett gäng byten mot LHC också.

Rögle BK - IK Oskarshamn 4-0 (1-0, 0-0, 3-0)
06.23 1-0 Anton Bengtsson
48.27 2-0 Adam Tambellini (Ted Brithén)
52.29 3-0 William Strömgren
59.06 4-0 Adam Tambellini (Mattias Sjögren), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 36-27 (11-7, 10-14, 15-6))
Utvisningar: Rögle 2x2 , IKO 5x2
Domare: Pehr Claesson, Mikael Andersson
Publik: 250

Bilder från matchen:
Foto: Jonas Ljungdahl, Bildbyrån