Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO föll i Malmö trots slutforcering

24 augusti 2021 20:00
herr

IKO föll borta mot Malmö med 3-1 men var nära en kvittering i slutet när Malmö istället avgjorde i tom bur. Kim Rosdahl (bilden) gjorde IKO:s mål i power play i mitten av tredje perioden.


Det var en pigg inledning på matchen och lagen hade var sin fin chans första minuten. IKO fick matchens första power play efter sju minuter men redan efter en halvminut blev det spel fyra mot fyra. Ganska snart därefter blev det Malmös tur att spela fem mot fyra. Hemmalaget fick igång ett bra pp-spel och precis när IKO blev fulltaligt sköt Ponthus Westerholm ett skott från distans som letade sig hela vägen förbi Joe Cannata i gästernas kasse. I slutdelen av perioden gjorde Cannata två kvalificerade räddningar på Malmö-frilägen. Med tre minuter kvar fick Engström en smörpassning från Samuelsson men missade friläget mot Daniel Marmenlind i hemmamålet. Skotten i första perioden 11-4 till hemmalaget.

Malmö skapade tryck mot Cannata första minuterna i andra perioden. Men IKO svarade med en fin kombination från Brace/Dahlström/Muzito-Bagenda där Marmenlind fick göra en ny kvalificerad räddning. Efter fem minuter gjorde tidigare IKO-spelaren Marcus Sylvegård 2-0 med ett hårt skott otagbart för Cannata. IKO lyfte upp spelet efter målet och Weise hade ett bra avslut som dock gick mitt på målvakten. IKO fick sitt andra power play mitt i perioden. Men även den avbröts av en märklig utvisning på Joe Cannata där domarna ansåg att han bröt mot den nya regeln om spel bakom förlängd mållinje. IKO klarade av sitt box play och David Quenneville hade en bra chans i numerärt underläge men Malmö hade också en bra chans till 3-0. Strax efter fick Tomas Zohorna pucken helt fri framför mål men dröjde för länge med avslutet. I nästa sekvens kom Malmö tre mot en men där gjorde Cannata en snabb räddning med plockhandsken. Chanserna avlöste varandra och Brace-kedjan kom på nytt i ett fint samspel ända fram till Marmelind som dock var fortsatt tät. Den chansen avlöstes direkt av en två mot etta för Malmö där Cannata åter kom upp stort. Sista minuten spelade Weise och Olofsson fram Pilö till ett bra läge. Andra perioden slutade 1-0 och skotten 12-13.

IKO öppnade tredje perioden starkt och skapade ett långt tryck i anfallszonen genom Zohorna-bröderna och Karlkvist där Norell avslutade. Efter fem minuter hade Rosdahl ett fint läge på en fin passning från Weise. Strax efter fick Malmö nästa power play men IKO höll tätt och började därefter skapa tryck igen, bland annat ett stolpskott från Olofsson. Samme Olofsson fick sedan ett friläge men togs hårt och fick med sig en utvisning. Där fick IKO till ett bra power play och efter några försök satt pucken på Kim Rosdahls blad och han kunde överlista Marmenlind, assist Weise och Dahlström. IKO fortsatte nu att jaga kvittering och med två minuter kvar hade Karlkvist ett jätteläge efter en bjudning från Malmöförsvaret. Direkt därefter tog IKO ut målvakten och jagade kvittering med bra tryck. Men en rensning från egen zon från hemvändaren Carl Söderberg gick in i den tomma buren och Malmö kunde vinna med 3-1. Skotten i tredje hela 5-14 och totalt 28-31.

Om precis en vecka spelar IKO nästa träningsmatch när man möter Färjestad i Mjölby.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Jag tycker att vi inte är riktigt på tå från start så vi ger bort ganska mycket tid och trygghet i vårt spel när vi inte är beredda att tävla på riktigt som vi förväntar oss. Efter halva matchen hittar vi det igen och gör det vi förväntar oss av varandra. Då tycker jag prestationen därifrån och fram är riktigt bra och vi skapar otroligt mycket chanser men sätter inte dit pucken. Det är en konsekvens av vi inte var på plats från start. Man håller lite hårdare i klubban när lägen dyker upp och man ligger under och vet att man jagar. Vi får ta med oss andra halvan av matchen och ta lärdom av hur det är att starta matcher i den här ligan.
- Det är svårt att göra en analys av vad det beror på men jag kan konstatera att vi hade behövt en bättre närvaro och tävlingsinstinkt från start för att kunna göra något mycket bättre av den här matchen. Alla, framför allt dom som inte har spelat i SHL tidigare, blir varse om hur det funkar oavsett vilket lag man möter. Men som sagt jag tycker vi gör det riktigt bra i stora delar när vi väl går igång. Vi passar bort några lägen i slottet som vi borde ha satt men det finns mycket bra sekvenser att ta med oss i videoanalysen. Det visar vilken kapacitet det finns i den här gruppen när alla går tillsammans vilket vi behöver göra i 52 omgångar. Det är skönt att se och det finns otroligt mycket bra kvaliteter och bra beslut i det här gänget och det ska vi plocka fram i 60 minuter. Vi ska kollektivt ha beröm för andra halvan och kritik för första halvan.
- Domaren bad om ursäkt för den felaktiga utvisningen på Cannata, han läste den fel. Men det är försäsong även för domarna och man kan inte ta bort en tvåa i spelet. Det var lite motstuds i det också men så är det ibland.

IF Malmö Redhawks - IK Oskarshamn 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)
11.47 1-0 Ponthus Westerholm (Carl-Johan Lerby, Lars Bryggman), spel 5 mot 4
24.40 2-0 Marcus Sylvegård (Carl Söderberg, Joakim Ryan)
51.35 2-1 Kim Rosdahl (Dale Weise, John Dahlström), spel 5 mot 4
59.27 3-1 Carl Söderberg, spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 28-31 (11-4, 12-13, 5-14)
Utvisningar: Malmö 4x2, IKO 5x2
Domare: Pehr Claesson, Patric Bjälkander
Publik:

Bilder från matchen:
Foto: Christian Örnberg, Bildbyrån