Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Oskarshamn
IKO

Många misstag när IKO föll mot Frölunda

17 februari 2022 21:20

IKO var länge med i matchen mot Frölunda och var nära 1-1 när hemmalaget istället gjorde 2-0 i box play. Det var ett av många misstag för IKO ikväll och siffrorna rann iväg till 6-1 till slut. På bilden gör Mats Rosseli Olsen 3-0, också i box play, tidigt i tredje perioden och stänger matchen.


Det var en jämn inledning i matchen och IKO stod upp bra i både försvars- och mittzon. Brace hade en fin aktion efter ett par minuter där Quenneville avslutade med ett lurigt skott. Juniorkedjan inledde piggt utan respekt och hade en snabb spelvändning där debuterande egna produkten Charlie Björklund kom till skapligt avslut. Engström-kedjan skapade också några chanser. Hemmalaget fick till de längsta anfallen och sköt flest skott på mål. Efter tretton minuter var IKO för många spelare på banan och fick spela box play som man gjorde riktgt bra och lät bara Frölunda få till en riktig farlighet som Juel var med på. Med fyra minuter kvar kom Karl Henriksson i en snabb spelvänding och var ensam med Juel som agerade skickligt med benskyddet. Strax efteråt kom ändå 1-0 till hemmalaget när Elmer Söderblom, som haft några chanser tidigare, skickligt sköt i bortre krysset otagbart för Juel. Ytterligare en puck för hemmalaget var i mål med en minut kvar men dömdes bort för hög klubba. IKO hade en fin kvitteringschans genom Engström i slutsekunderna. Skotten i första perioden 13-5.

IKO fick spela power play tidigt i andra perioden men det var istället nära baklängesmål två gånger, varav ett stolpskott. Resten av pp var bättre och man skapade sin bästa målchans så långt. Det fysiska spelet höjdes en nivå genom ett par riktigt tunga tacklingar från Worge Kreü och Lilleberg. IKO lyfte upp spelet och fick till flera långre anfall. IKO åkte på nästa utvisning efter tolv minuter. Där fick Tim Juel kliva upp med ett par svettiga och viktiga räddningar nästan direkt. Resten av utvisningen kunde IKO spela av ganska enkelt. Nästa power play var IKO:s och det var inledningsvis riktigt bra. Karlkvist hade ett jätteläge och Brace två men Niklas Rubin storspelade i hemmakassen. I slutet av pp kom en olycklig studs på offensiv blå och Linus Nässén kom i friläge och lyckades överslista Juel, 2-0 med klockan på 17.39. Med en minut kvar fick IKO ytterligare ett power play men fick inte in någon puck innan paus. Skotten i andra perioden 11-9.

IKO fick en mardrömstart i tredje perioden och det började med ett nytt mål i box play efter slarv på egen blålinje så att Mats Rosseli Olsen fick friläge och gjorde 3-0 efter 42 sekunder. 51 sekunder senare tryckte lagkaptenen Joel Lundqvist in 4-0 från nära håll. Om inte matchen var stängd där så blev den det efter 9.51 när Theodor Niederbach gjorde 5-0. Ett par minuter senare åkte Brace på ett matchstraff och Frölunda kunde därmed ännu enklare spela av matchen. IKO krigade på bra i nästan fem minuter men till slut kom 6-0 genom Andreas Borgman. Även ett sjunde mål var nära precis när man blev fulltaliga men då gjorde Juel en riktig TV-räddning med plocken. I slutet fick IKO spela 5 mot 3 och då lyckades man spräcka Rubins nolla. Kim Rosdahl hade två direktskott och det andra satt fram till 6-1 med en dryg minut kvar, assist Quenneville/Karlkvist. Skotten i tredje perioden hela 19-5 med det långa pp-spelet och totalt 43-19.

Juniorkedjan fick en del speltid med 7 minuter vardera för Mikkel Öby-Olsen och Hampus Plato, fyra för SHL-debuterande egna produkten Charlie Björklund, samt även ett byte för Nils Bolin som också gjorde debut i högsta ligan. Öby-Olsen spelade även power play.

Efter omstarten idag blir nästa match hemma mot Färjestad på tisdag följt av bortamatcher mot Växjö (torsdag) och Malmö (lördag). Brynäs kröp lite närmare i tabellen men avståndet till Leksand och Växjö är oförändrat.

Frölunda HC - IK Oskarshamn 6-1 (1-0, 1-0, 4-1)
16.28 1-0 Elmer Söderblom (Ryan Lasch, Simon Edvinsson)
37.39 2-0 Linus Nässén (Mats Rosseli Olsen), spel 4 mot 5
40.42 3-0 Mats Rosseli Olsen, spel 4 mot 5
41.33 4-0 Joel Lundqvist (Linus Nässén, Ryan Lasch)
49.51 5-0 Theodor Niederbach (Filip Johansson, Jens Olsson), spel 5 mot 4
57.06 6-0 Andreas Borgman (Johan Sundström, Ryan Lasch), spel 5 mot 4
58.56 6-1 Kim Rosdahl (David Quenneville, Patrik Karlkvist), spel 5 mot 3
Skott: 43-19 (13-5, 11-9, 19-5)
Utvisningar: FRÖ 5x2, IKO 4x2, 1x5, 1x20
Domare: Sören Persson, Richard Magnusson
Publik: 8116

Bilder från matchen:
Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån.