Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Måndag Mån 13 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Söndag Sön 16 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Färjestad
FBK

IKO blev nollade av Färjestad

4 december 2021 18:42
herr

Soppatorsk, sa IKO-tränaren Martin Filander efter 0-5 på hemmaplan mot Färjestad. Ett effektivt Färjestad var bättre på det mesta även om det dröjde till tio sekunder före första periodpausen innan 0-1 kom. Men tre mål i andra perioden, varav två i power play, en spelform där FBK varit sämst i ligan hittills, punkterade matchen.


Lagen inledde med var sitt hårt skott under första minuten. IKO fick tidigt matchens första power play men lyckades inte få pucken förbi Furch i gästernas kasse. IKO fortsatte skapa mest men FBK hade också några avslut mot Cannata. Nästa power play var gästernas men deras låga pp-procent visade sig stämma även i detta pp. Thelin var inne och dödade viktig box play-tid och andra minuten var det Johnsson/Engström som höll FBK borta från IKO-zonen. Efter tolv minuter fick IKO ytterligare ett pp och det var bättre än det första med bra snurr och flera bra avslut men nollan var intakt hos Furch. Spelet var ganska jämnt och det var chanser åt båda håll men inga jättefarliga. FBK checkade fast IKO några gånger men man lyckades lösa upp pressen. Men alldeles i slutet lyckades gästerna få in ledningsmålet sedan Joakim Nygård omarkerad vid ena stolpen kunde lyfta in 0-1, klockan på 19.50. Skotten i första perioden 9-11.

Andra perioden var bara 48 sekunder gammal när Färjestad gjorde 0-2, målskytt Gustav Rydahl, helt på egen hand. FBK tryckte på för mer men IKO tog sig ur greppet och skapade en del, bland annat en soloprestation av Brace som tog sig ända fram till mål men Furch var beredd. Efter fem minuter åkte IKO på en utvisning och var rejält pressade. Till slut kom också FBK:s första pp-mål på väldigt länge fram till 0-3 genom Joakim Nygård som därmed var tvåmålsskytt. IKO fick en biljett in i matchen två minuter efter målet men lyckades inte få till några tillräckligt farliga avslut. Istället åkte man själva på en utvsing efter 11 minuter och då tog det bara några sekunder så var det 0-4 genom Marcus Nilsson. IKO tog time out men det hjälpte inte utan det blev ett nytt box play strax efter. Där lyckades dock IKO hålla tätt och skapade själva den bästa målchansen. IKO vaskade om i kedjorna och fick lite mer energi i slutet av perioden. Dock hade senaste målskytten Marcus Nilsson ett friläge som Cannata räddade. Skotten i andra perioden hela 6-16 vilket speglar gästernas övertag.

IKO fick ett power play med sig in i tredje perioden men lyckades inte där heller. Istället kom 0-5 minuten senare genom Linus Johansson, med ett kort förflutet i IKO för länge sedan. IKO fick ytterligare ett power play strax efter men den spelformen fungerade inte heller idag. Inte heller i det sjätte pp-spelet några minuter senare. Även IKO drog på sig många utvisningar men i den femte höll man tätt och Thelin/Dahlström städade av en halvminut i offensiv zon mot slutet. Matchen var så klart sedan länge avgjord och FBK behövde inte överanstränga sig för att hålla undan matchen ut. Skotten i tredje perioden 9-6 och totalt 24-33.

Matchens lirare i hemmalaget blev Joakim Thelin och slitvargen Hynek Zohorna.

Dagens alla resultat placerar IKO som sjua på samma poäng som Örebro och en poäng efter Leksand och Luleå. Färjestad är åtta poäng efter IKO. Nu återstår bara två matcher innan juluppehållet; Linköping borta på torsdag och Timrå hemma nästa lördag.

IK Oskarshamn - Färjestad BK 0-5 (0-1, 0-3, 0-1)
19.50 0-1 Joakim Nygård (Joel Nyström, Jacob De La Rose)
20.48 0-2 Gustav Rydahl
26.43 0-3 Joakim Nygård (Joel Nyström, Jesse Virtanen), spel 5 mot 4
31.16 0-4 Marcus Nilsson (Joel Nyström, Jesse Virtanen), spel 5 mot 4
43.07 0-5 Linus Johansson (Oscar Lawner, Gustav Rydahl)
Skott: 24-33 (9-11, 6-16, 9-6)
Utvisningar: IKO 5x2, Färjestad 7x2
Domare: Tobias Björk, Christoffer Holm
Publik: 2972

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.