Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Idag 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Oskarshamn
IKO

Returmöte mot Rögle på bortaplan

4 november 2021 08:00
herr

Det är bara en dryg vecka sedan IKO tog en poäng av topplaget Rögle. Jonas Engström (bilden) överlistade Christoffer Rifalk i slutet av tredje perioden och tog matchen till förlängning. Nu är det redan dags för returmöte i Ängelholm torsdag kväll.


Laget har efter tisdagens match i Gävle tagit sig med buss till Arlanda och under onsdagen flugit till Malmö där man har sin bas resten av veckan. Torsdagens match mot Rögle spelas i en ombyggd Catena Arena och Rögle fick inleda säsongen med sex raka bortamtacher. Rögle är ett topplag även i år och har ännu inte tappat någon poäng på hemmaplan. Enda poängtappet på de fem senaste matcherna kom mot IKO och senast blev det hela 6-2 i SM-finalreprisen mot Växjö. Rögle är alltså ett starkt hemmalag med 18 av 18 möjliga poäng i Catena. Samtidigt är IKO i år ett starkt bortalag med 16 poäng inspelade på sju matcher utanför Oskarshamn.

Tomas Zohorna var tillbaka i målprotokollet mot Brynäs och delar femteplatsen i SHL:s skytteliga med lagkamraterna Kim Rosdahl och Patrik Karlkvist. Den sistnämnde leder interna poängligan på 14 poäng. Rögle har, trots sin topposition i ligan, ingen spelare bland de 20 bästa i poängligan. Anton Bengtsson är bäst i RBK med 13 poäng (5 mål) före Leon Bristedt med 12 (5) och tidigare IKO-spelaren Tyler Kelleher har gjort 6 poäng (3 mål). Christoffer Rifalk, också tidigare IKO-spelare, har spelat tredje mest av alla målvakter i SHL och är tvåa i räddningsprocent, 93,15. IKO:s båda målvakter har också spelat stabilt där Joe Cannata spelat mest (11 matcher) jämfört med Tim Juel (5) men där Juel har bäst räddningsprocent, nära 92.

Rögle är ett topplag i alla spelformer, så även i box play (5:a) och power play (3:a). I numerärt överläge fick IKO bra utdelning senast mot Brynäs och ligger nu 4:a på 28,57 procent, Rögle har 30,30.

Laget stannar kvar i Malmö för att avsluta veckan med lördagsmatch i Malmö Arena. Därefter får man spelledigt elva dagar under säsongens första landslagsuppehåll. En buss med supportrar åker till Ängelholm. Till Malmö på lördag blir det två bussar.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Vi ledare åkte med materialarna och utrustningen på natten till Malmö. Vi har alltid några timmars jobb kvar efter match och då passade det bra göra det under resan. Spelarna sov på Arlanda och flög under onsdagsförmiddagen och så hade vi ett träningspass i Malmö på eftermiddagen.
- Vi var inte alls nöjda med prestationen mot Brynäs. Så klart nöjda med tre poäng, power play och tre mot fem-spelet, där Worge Kreü gjorde några grymma skottäckningar så han fick rejält ont. Det är också en form av spets att folk kliver fram och äter dom där puckarna, som kan vara matchavgörande. Men vårt vanliga basspel och försvarsspel var inte på den nivån vi är vana att se oss själva så där har vi lite att slipa. Dock är det ju en styrka att vinna ändå tycker jag.
- Vi hoppas få revansch på oss själva och få ihop både prestation och resultat i nästa match. Det var en bra insats mot Rögle förra veckan där vi fick med oss en poäng. Det stod och vägde länge och det kändes som vi hade möjlighet att stänga igen den matchen i tredje perioden. Men vi smällde inte dit dom chanserna och sen föll vi i förlängningen. Det var en bra match och en bra prestation men där vi inte räckte riktigt hela vägen. Vi måste definitivt upp på den nivån igen om vi ska kunna hota dom. Rögle är inne i ett bra flow och hittar vägar att vinna både när dom är bra och mindre bra. Dom har spets och självförtroende och bjuder på extremt lite chanser. Vi måste helt enkelt vara väldigt bra och effektiva samtidigt om vi ska slå dom. Vi får jobba på ett tag till men vi tar små steg åt rätt håll i alla fall.