Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Leksand
LIF

IKO fick ge sig mot ett starkt Leksand

28 oktober 2021 22:08
herr

IKO kunde inte stå emot Leksands tyngd och effektivitet i 60 minuter utan gästerna vann med 1-4 med sista målet i tom kasse. Kim Rosdahl gav IKO ledningen i första perioden men Leksand vände innan paus med ett mål under en avvaktande utvisning och ett i box play. Joe Cannata räddade 28 skott, därav en straff (bilden).


Matchen började i högt tempo och IKO hade en bra chans efter en minut med ett bra skott från Quenneville och strax efter Engström med ett bra avslut i slottet men Kaskisuo i gästernas kasse var tät. Däremellan kom Max Véronneau, vem annars?, i en snabb raid på kanten och var nästan ren med Cannata som dock stod emot. IKO fick matchens första power play efter knappt fyra minuter. Det var bra spel med snabbt pucktempo men man fick inte till några riktigt rena avslut mot mål. Strax efter kom ändå 1-0 efter ett bra anfall där Kim Rosdahl fick gott om yta och Kaskisuo var överspelad, assist Samuelsson/Martinsen Lilleberg, tid 6.56. Men ledningen blev kortvarig och Leksand fick en ganska lång avvaktande utvisning med sig och Carter Camper sköt 1-1 efter 8.34 i en liten lucka vid Cannatas högra stolpe. Matchen fortsatte vara jämn och IKO fick ytterligare ett power play. Olofsson serverade Karlkvist ett bra läge men skottet gick utanför. Véronneau fick ganska enkelt ett friläge men Cannata räddade. Med fem minuter kvar fick IKO sitt tredje power play som blev fem mot tre i en dryg minut efter en puck out. IKO skapade några chanser men Leksand högg på ett misstag strax utanför IKO-zonen och Justin Kloos ensam med Cannata sköt i målramen och pucken studsade via Cannatas skridsko i mål, 1-2 efter 17 minuter. En jagande Dahlström hann inte fram för att rädda på mållinjen. Ett resultat som stod sig till paus, skotten lite i hemmafavör, 9-8.

IKO:s förstakedja inledde andra perioden med ett klapp-klapp-anfall men det blev en passning för mycket. I två anfall efter kom Véronneau i snabba kontringar och sköt vid första tillfället i ribban. Thelinkedjan med juniorerna drog sedan igång ett bra anfall som var nära att resultera. Samma kedja kom i ytterligare anfallsvågor och strax efter var det Bagendakedjan som fick fast Leksand i deras zon. Men Leksand sköt mycket fler skott och skapade de längre anfallen och i ett sådant höll sig Véronneau framme och slog in 1-3 på tennis efter 11.03. IKO gav inte upp utan Dahlström/Engström kom tillsammans in framför mål och var riktigt nära att få in pucken. IKO:s första utvisning i matchen, bortsett från den avvaktande när det blev mål, kom efter 16 minuter. LIF sköt en del skott utifrån dock inga jättefarliga utan Cannata kunde stå emot och direkt efter IKO blev fulltaliga åkte Cooper över hela banan och vek in framför mål men Kaskisuo var tät längs isen. Med 37 sekunder kvar av perioden kom gästernas femte utvisning men ingen utdelning innan paus. Skotten klart till Leksand 9-18.

Tredje periodens fortsatta power play började med ett par fina genomspel men skottet utanför. Leksand klarade av även resten av sitt box play utan problem. Perioden fortsatte med mycket kamp och fysiskt spel och Leksand kämpade sig till en straff efter fem minuter med Cannata räddade i ett mycket viktigt läge i matchen. Leksand försvarade sig bra och Véronneau var alltid farlig när han låg på rulle. IKO började skapa mer och mer och bland annat dök Samuelsson upp precis framför mål i ett jättebra läge. Thelin bröt in framför mål och var sedan med hem och backcheckade, Muzito-Bagenda skapade också några lägen. Med fyra minuter kvar jobbade förstakedjan fram ett bra läge. Ett tungt backskott från Pilö resulterade i en farlig styrning från Engström som Kaskisuo fick jobba på. IKO tog ut målvakten med drygt två minuter kvar och Leksand slog till icing några gånger. Men till slut satt en av rensningarna mitt i den tomma kassen, målskytt Justin Kloos med sitt andra för kvällen. IKO hade spelövertag i tredje perioden, vann skotten med 16-6 och totalt med 34-32.

Matchens lirare blev Brian Cooper och slitvargen Mikkel Öby-Olsen.

Övriga resultat gick IKO:s väg ikväll och man höll sjätteplatsen intakt. Veckans tredje hemmamatch spelas mot Luleå på lördag kväll. Nästa vecka blir det en ny roadtrip till Gävle, Ängelholm och Malmö innan ett landslagsuppehåll på elva dagar.

IK Oskarshamn - Leksands IF 1-4 (1-2, 0-1, 0-1)
06.56 1-0 Kim Rosdahl (Philip Samuelsson, Emil Martinsen Lilleberg)
08.34 1-1 Carter Camper (Calle Själin, Mikael Ruohomaa), spel 6 mot 5
17.03 1-2 Justin Kloos (Mikael Ruohomaa), spel 4 mot 5
31.03 1-3 Max Véronneau (Patrik Zackrisson, Calle Själin)
59.38 1-4 Justin Kloos (Mikael Ruohomaa, Matt Caito), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 34-32 (9-8, 9-18, 16-6)
Utvisningar: IKO 1x2, Leksand 5x2
Domare: Andreas Harnebring, Linus Öhlund
Publik: 3004

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.