Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO möter oväntade jumbolaget

2 oktober 2021 08:00
herr

IK Oskarshamns första bortamatch för säsongen blir även den längsta resan, Luleå lördag kväll. Ett Luleå som lite oväntat ligger sist i SHL just nu. IKO kommer från en stark insats mot Brynäs och Zohorna show (bilden) inbringade tre mål, tre assist och tillika tre viktiga poäng och en sjundeplats i tabellen. Samtidigt gick Tomas Zohorna upp i ledning i skytteligan på 6 mål.


IKO tog bara en poäng mot Luleå förra säsongen, det efter en övertidsförlust borta strax före jul. Luleå har, precis som IKO, bara spelat fyra matcher. Man vann premiären mot Linköping men har sedan förlorat mot Frölunda, Örebro och nu senast mot Timrå. IKO har bara förlorat en match under ordinarie tid, mot Malmö. I övrigt trepoängare mot Timrå och Brynäs samt en poäng mot Frölunda.

Tomas Zohorna leder som sagt skytteligan i SHL med 6 mål trots färre antal matcher. Kim Rosdahl och Fredrik Olofsson har gjort två mål var, lika många som Luleås bästa målskyttar Brendan Shinnimin och Konstantin Komarek.

IKO-produkten Oscar Engsund som är en av Luleås bästa backar, är avstängd den här matchen. Backarna Jonathan Andersson (4 matcher) och Fredrik Styrman (4 säsonger, 46 poäng) har också ett förflutet i IKO.

Nästa vecka blir det ny bortamatch, mot Leksand på torsdag, och därefter hemmamatch mot Linköping på lördag.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Vi gör det bra mot Brynäs men är lite sämre i andra perioden. Vi måste bli stabilare över tid. Men det är otroligt starkt av gruppen att vända runt det till vår fördel och Mikkels 2-2-mål gav oss mycket energi.
- Att Luleå ligger sist betyder inte så mycket så här tidigt på säsongen. Det är ett bra lag och vi sitter och klurar på hur vi ska ta oss an dom för att kunna vinna matchen. Vi lyckades inte vinna mot dom någon gång förra säsongen.
- Hampus Plato kommer in i matchtruppen och Mikkel Öby Olsen är så klart kvar. Oliver Larsen är inte med och vi saknar dessutom Dale Weise och Johannes Salmonsson.