• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Rögle
RBK

Genrep mot Rögle

10 september 2020 12:40
herr

Genrepet inför säsongspremiären i SHL den 24 september blir fredagens hemmamatch mot Rögle. Det blir sjunde träningsmatchen och samtliga har varit mot SHL-lag med facit tre segrar och tre förluster hittills. #3 Pontus Näsén intervjuas inför matchen.


SHL-konkurrenten Rögle kommer till Be-Ge Hockey Center fredag kväll och det blir även skåningarnas genrep inför seriepremiären. Rögle har mött Växjö två gånger och vunnit en gång, Frölunda två gånger och vunnit en. Dessutom har man en förlust mot HV71 och lite överraskande även mot allsvenska Kristianstad. Under fjolårssäsongen vann IKO första mötet mot Rögle med 1-0 men förlorade de tre övriga. Rögle gjorde sin bästa säsong någonsin genom att bli trea i grundserien på samma poäng som tvåan Färjestad. Fram till 2015 åkte Rögle upp och ner mellan SHL och Allsvenskan under drygt tio år men har nu etablerat sig i högsta serien.

IKO-bekantingen Christoffer Rifalk har fått konkurrens i målet av tidigare Frölunda-målvakten Johan Gustafsson, närmast från tyska ligan. De har stått tre matcher var hittills där Rifalk stod i onsdags i strafförlusten mot Frölunda. Andra IKO-bekantingar är backen Lucas Ekeståhl Jonsson, som är ny från Färjestad, och forwarden Simon Ryfors, båda med korta gästspel i Oskarshamn. På forwardssidan har man fått in bland andra Olli Palola från KHL och Adam Tambellini från MODO. På tränarsidan är det oförändrat med Cam Abbott som huvudtränare för fjärde året.

Jonas Engström har gjort flest poäng, 2 mål och 2 assist, för IKO under de sex träningsmatcherna följd av Kim Rosdahl och Jan Ordos, båda med 2+1. Tyler Kelleher, som var tillbaka i laget senast mot Örebro, var spelsugen och loggade mycket istid. Därmed var kedjan med Palmberg och Salmonsson återförenad och stod för mycket kreativitet, inte minst i power play.

I laget saknas bara Nichlas Torp, som är tillbaka i träning sedan några dagar. Emil Wahlberg är tillbaka i spel och Joe Cannata står i målet.

IKO:s poänggörare hittills under försäsongen:
Jonas Engström 2+2
Kim Rosdahl 2+1
Jan Ordos 2+1
Nolan Zajac 1+2
Kim Strömberg 1+2
Johannes Salmonsson 2+0
Filip Karlsson 0+2
John Dahlström 1+0
Joakim Thelin 1+0
Nichlas Torp 1+0
Filiph Engsund 0+1
Philip Samuelsson 0+1
Adam Janosik 0+1
Pontus Näsén 0+1
Rickard Palmberg 0+1

Se alla spelarna och ledarna i truppen 2020-21

Matchen sänds på Sportkanalen och vi kommer även att textuppdatera här på hemsidan samt rapportera på Twitter. Nedsläpp i Be-Ge Hockey Center kl 18.00.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen mot Rögle:
- Det känns bra den här veckan med två matcher och känna på hur det är under säsong. Två tuffa matcher som drivs i högt tempo, vilket jag utgår ifrån att det även blir mot Rögle. Bra att kolla hur vi kan hålla uppe nivån flera gånger i rad. Jag är som sagt nöjd med matchen mot Örebro men den är glömd. Nu gäller det att fokusera om och göra en förhoppningsvis lika bra prestation. Får vi lite bättre utdelning offensivt så sitter vi i ett bra läge att kunna vinna.
- Det är bra att få in Palmberg och Kelleher att träna lite power play, dom har knappt hunnit med det innan förra matchen eftersom dom varit borta en del. Dom kommer att vara viktiga för oss i den spelformen.
- Rögle är skickliga och spelar i jättehög fart. Dom har ett lag som med den budgeten ska vara i toppen, annars är det ett misslyckande. Dom har höga förväntningar på sig själva och det är precis det vi vill möta och se var skåpet ska stå, åtminstone imorgon. Vi har inga förändringar gentemot senast mer än att Emil Wahlberg är tillbaka i spel.
- Juniormålvakten Oliver Norgren har tränat med oss och finns tillgänglig om vi behöver. Vi har tagit in honom för att dels hjälpa vårt J20-lag att etablera sig i högsta juniorligan. Men även att han ska dels träningsmässigt och matchmässigt kunna vara backup. Vi har ju två väldigt bra målvakter men tar han kliv ska han kunna vara med och konkurrera. Vi vill ta hand om honom och få honom att utvecklas, det är prio ett. Vi har några juniorer som kommer kunna hoppa in och bidra. Albin Olofsson var med mot HV71 och gjorde det jättebra. Det kommer så klart bli en tuff säsong för J20 men det finns några fina korn där och vi är inte rädda att stoppa in dom om det behövs. Juniortränarna i både J20 och J18 gör ett bra jobb.

Videointervju med #3 Pontus Näsén inför matchen: