Tisdag Tis 5 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 2 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Rögle
RBK

IKO föll i förlängning

11 september 2020 21:12
herr

IKO svarade för ett starkt genrep mot Rögle och vände på matchen i andra perioden genom mål av Joakim Thelin i box play och Johannes Salmonsson (bilden) i power play. Men Rögle kom tillbaka och kvitterade i power play i tredje perioden och vann till slut i förlängningen.


Dags för genrep, om tretton dagar börjar SHL. Palmberg inledde i sitt första byte med en fin dribblingsraid som nådde nästan fram till Rifalk i gästernas kasse. Strax efter kom Thelin i ett snabbt anfall och sköt från kanten vilket blev ganska enkelt för Rifalk. Rögle hade också lägen under inledningen men Cannata ställdes inte på några svåra prov så långt. Halvvägs in i perioden fick han ändå kapitulera när Rögle kom i en snabb spelvändning och Nils Höglander kunde direktskjuta från nära håll. IKO fick spela power play efter tolv minuter och hade bra pucktempo och några bra avslut men ändå ingen utdelning. Ett nytt pp avlöste nästan direkt, också det ganska bra men fortfarande inget hemmamål. Engsund hade en stark inbrytning framför mål som var nära att lyckas. Det var inte lika manskap många sekunder förrän IKO åkte på sin första utvisning med tre minuter kvar. IKO försvarade sig bra och Rögle fick inte ut mycket av sitt power play. 0-1 stod sig till paus och IKO vann skotten i första perioden med 14-9.

IKO åkte på en ny utvisning tidigt i andra perioden men då passade hemmalaget på att kvittera. Joakim Thelin bröt på egen blålinje och med sedvanlig fart och kraft skapade han ett friläge och avslutade distinkt med en kylig backhand utan chans för Rifalk. Ytterligare en gång var det nära mål i box play när Dahlström och Olofsson krigade till sig ett två-mot-ettläge och man klarade av resten av sitt box play ganska enkelt. Nästa power play var hemmalagets efter drygt åtta minuter och där blev det utdelning ganska snabbt när Johannes Salmonsson höll sig framme på en hög studs framför mål, assist Ordos/Palmberg. Sedan följde ett power play för Rögle men återigen var IKO stabila i spelformen och Cannata fick sträcka ut benskyddet några gånger. Lite senare fick Thelin ett nytt friläge från ingenstans men Rifalk gjorde en fin räddning. Sista två minuterna var det nytt box play för IKO men Rögle lyckades inte få hål på Cannata, fast det var han som blev utvisad. IKO hade vänt matchen och det var välförtjänt, även om Rögle hade några bra och långa anfall men IKO sorterade ut bra. Skotten i andra perioden i bortafavör 9-14.

Jonas Engström fick ett friläge efter två minuter men Rifalk räddade. Strax efter åkte IKO på sin femte utvisning och med tre sekunder kvar av den även sin sjätte. Den utvisningen tog gästerna vara på och Nils Höglander kvitterade till 2-2 med sitt andra mål för kvällen. I vanlig ordning den här försäsongen var det gott om utvisningar och Rögle åkte på nästa men efter mindre än en minut var det fyra mot fyra och inget mål under de minuterna. IKO åkte även på en åttonde och en nionde utvisning. Däremellan var Rifalk på utflykt med fem minuter kvar och Salmonsson var så när att hinna runt köksvägen. Ännu en utflykt strax efter var ännu farligare och Olofsson hade ett jätteläge. IKO fick spela tre mot fem några sekunder med tre minuter kvar och klarade även resterande box play. 2-2 stod sig perioden ut och det blev förlängning. Skotten i tredje perioden 7-11 och totalt i matchen 30-33. Förlängningsspelet avgjordes efter drygt två minuter när Anton Bengtsson överlistade Joe Cannata.

Efter sista träningsmatchen blir det träning i nästan två veckor fram till seriepremiären den 24 september borta mot Brynäs. Hemmapremiären är mot fjolårets seriesegrare Luleå två dagar senare.

IK Oskarshamn - Rögle BK 2-3 (0-1, 2-0, 0-1, 0-1)
09.52 0-1 Nils Höglander (Leon Bristedt, Samuel Jonsson)
21.53 1-1 Joakim Thelin, spel 4 mot 5
28.59 2-1 Johannes Salmonsson (Jan Ordos, Rickard Palmberg), spel 5 mot 4
44.18 2-2 Nils Höglander (Raphael Lavoie, Eric Gélinas), spel 5 mot 4
62.20 2-3 Anton Bengtsson (Olli Palola, Lucas Ekeståhl Jonsdon)
Skott: 30-33 (14-9, 9-12, 7-11, 0-1)
Utvisningar: IKO 10x2, Rögle 4x2
Domare: Johan Magnusson, Richard Magnusson
Publik: 0

IKO:s poänggörare under försäsongen:
Jonas Engström 2+2
Jan Ordos 2+2
Johannes Salmonsson 3+0
Kim Rosdahl 2+1
Nolan Zajac 1+2
Kim Strömberg 1+2
Joakim Thelin 2+0
Filip Karlsson 0+2
Rickard Palmberg 0+2
John Dahlström 1+0
Nichlas Torp 1+0
Filiph Engsund 0+1
Philip Samuelsson 0+1
Adam Janosik 0+1
Pontus Näsén 0+1

Se alla spelarna och ledarna i truppen 2020-21

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Matchen är lik många av de tidigare försäsongsmatcherna och är riktigt bra långa stunder men fortfarande många utvisningar, som vi måste slipa bort till serien börjar. Det är lite för mycket i sista perioden för att ge oss chansen att vinna. Vi spelar bra i både box play och power play. De perioder vi trampar till och vågar driva spelet tycker jag vi är ganska så spelförande. Jag är nöjd med ganska mycket även idag. Vi ska summera det här och göra en plan för de sista två veckorna innan premiären så ska vi försöka vara ytterligare några procent bättre till seriespelet. När det gäller utvisningarna har vi pratat mycket om det att det är tuffare bedömningar på bland annat slashing i år. Det gäller att försöka ta bort ett ryggmärgsbeteende på det som varit tillåtet tidigare. Vi har haft sju matcher på oss så nu är det dags att göra skillnad där.
- För sjunde matchen i rad har har vi bra målvaktsspel och det är jag glad över, det ger oss chansen att vinna matcher. Två väldigt starka målvakter kommer vi ha nytta av, det känns tryggt. Det är viktigt att vi gör lite mål också. Vi måste hela tiden utgå ifrån vad vi skapar och fortsätter vi på den inslagna vägen så kommer det vara tillräckligt mycket mål för att ha chansen att vinna. Det gäller att försvarsspelet är lika bra. Vi gnuggar på som vi gjort hela försäsongen. Thelin har gjort ett par fina mål på försäsongen, det får han ta med sig in i seriespelet.