Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Djurgården
DIF

Mesta mästarna är IKO:s favoritmotståndare

10 mars 2021 15:00
herr

IK Oskarshamn är obesegrade mot "mesta mästarna" Djurgården den här säsongen. Nio poäng av nio möjliga har det blivit när man nu möts för fjärde och sista gången i grundserien. Matchens profil i hemmalaget är #11 Joakim Thelin (bilden).


IKO har gjort fyra mål varje gång mot Djurgården den här säsongen. Man inledde med 4-3 på bortaplan i oktober, där Filiph Engsund avgjorde med sju minuter kvar. En månad senare blev det 4-2 hemma sedan Kim Strömberg gett IKO ledningen i början av tredje perioden och Oscar Sundh avgjort i tom kasse. Senast i början av januari upprepades siffrorna 4-3 på Hovet. Där hade IKO en 3-0-ledning tidigt i andra perioden men DIF gick upp till lika med två mål tidigt i tredje. Lance Bouma blev matchvinnare knappt fem minuter från slutet.

Senast Djurgården mötte IKO var man inne i en lång svacka och förlorade många matcher i januari. I februari gick det lite bättre och innan uppehållet slog man Frölunda efter förlängning. I omstarten i tisdags blev det Suddenförlust hemma mot Leksand. Laget är på någorlunda säker slutspelsplats med fyra matcher kvar. IKO har fem matcher upp på DIF och är 13 poäng efter.

Djurgården är klart sist i ligan i power play även om det spelet blivit bättre på slutet. Totalt har man 18 procent, jämfört med IKO som är 5:a på 24 procent. I box play är det jämnare där IKO är 7:a och DIF 8:a med bara någon tiondel i skillnad.

DIF:s back Robert Nardella är poängbäst i laget med 29 poäng (7 mål) följd av Niclas Bergfors 14+11 och Dick Axelsson 8+17. IKO-toppen är Fredrik Olofsson 25 poäng (10 mål), Nolan Zajac 8+17 och Tyler Kelleher 5+19.

Härnäst väntar dubbelmöte mot Örebro för IKO, lördag på bortaplan och söndag hemma. Med reservation för ytterligare ändringar i spelschemat med anledning av nya Covid-fall i Malmö.

#11 Joakim Thelin, hur ser du på lagets prestation under andra säsongen i SHL jämfört med den första?
- Jag tycker att det har sett bättre ut, det känns som att vi som är kvar från förra året vet mer vad som krävs och sen har alla nya kring laget kommit in på ett bra sätt och bidragit med.
Hur känner du för egen del?
- Finns mer att hämta, absolut!
Du har gjort några mål, var det frustrerande innan det första kom?
- Såklart, jag vill vara en offensivt bidragande spelare så det var lite jobbigt ändå.
Två mål i tom kasse efter starka individuella prestationer, dom satt väl skönt?
- Ja det är ju alltid skönt att göra mål!
Även om du inte gjort så många mål i år, känner du ändå att du bidrar på många andra sätt till laget? Jag tänker på hårt jobb, skridskoåkning och tacklingar som skapar utrymme för andra.
- Jo men det tycker jag. Det har blivit en mer defensiv roll i år, så jag försöker bidra så gott jag kan med mer än bara mål.
En fin insamling som klubben gjorde till Barncancerfonden, värmer extra för dig?
- Självklart, sånt uppskattar jag enormt mycket!
Du jobbar ju med Ajabaja cancer och folk sätter in 50 kr per mål som du gör, dags att öka på målskörden nu på slutet?
- Jag ska försöka pilla in ett par stycken.
Djurgården har ni slagit tre gånger den här säsongen, vad tror du om chanserna den här gången?
- Jag tror att chanserna är goda, vi kommer behöva vara mer desperata i alla matcher som är kvar nu och det kommer gynna oss tror jag.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Jag tycker att första halvan av matchen mot Rögle är ganska bra. Vi kommer ut bra och med bra energi, spelar mycket som vi vill och tar ledningen. Några är kanske lite ringrostiga och där gör Rögle ett par mål. Vi gör ganska mycket bra grejor. Sen definieras ju matchen mycket av händelsen i andra perioden som gör att vi tappar två mål. Därefter kommer vi inte tillbaka in i matchen och Rögle är ett bra lag som vet hur dom ska stänga en match. För oss blir det att börja om där vi började senast med bra energi och sedan försöka ro det i land hela vägen.
- Vi är på ett ungefär där vi vill vara efter vårt uppehåll och fick åka rosten av oss mot Rögle och några träningar på det. Nu är vi inne i det och ska försöka studsa tillbaka på ett bra sätt, vi brukar vara duktiga på det. Påslagna, desperata och med energi och våga ut och lira så kommer det ta oss framåt. Alla är tillgängliga utom JC Lipon som är avstängd två matcher och vi har inte fått några bakslag efter Covid.
- Vi har tittat på vad som gjort oss så framgångsrika mot Djurgården. Vi har spelat vårt spel och försökt nyttja våra styrkor och fått bra träff på det. Det viktiga är att vi fortsätter fokusera på vår prestation. Vi ska vara ödmjuka, jobba hårt och hoppas det ger resultat.