Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO kommer till Leksand med pluspoäng

17 mars 2021 15:00
herr

IKO mellanlandar under bortaveckan i torsdagsmatch mot Leksand, ett lag som man har slagit två gånger den här säsongen. John Dahlström (bilden) har gjort fyra av IKO:s tretton mål på tre matcher mot Leksand.


Tidigare matcher mot Leksand den här säsongen har slutat med hemmasegrar, två för IKO och en för LIF. IKO har vunnit med 5-2 och 6-3 medan Leksand vann med 4-2. Leksand är årets stora överraskning som har god chans på topp 6 med fem matcher kvar att spela. Man har tagit elva poäng på sina fem senaste matcher. Nu har man inte spelat på en vecka och slog senast Brynäs med 4-0. IKO har på sina fem senaste sex poäng via segrar mot Djurgården och Örebro.

I power play är Leksand femma och IKO sexa sett över hela säsongen. På de fem senaste matcherna är Leksand i topp med fem mål på 14 power play medan IKO har gjort två mål på femton försök. I box play är det också jämnt över säsongen och även på fem matcher. IKO klarade att hålla tätt under två femminutersutvisningar mot Örebro och även den enda tvåan som blev mot Frölunda vilket klart förbättrade statistiken.

Leksands toppkedja Carter Camper, Marek Hrivík och Peter Cehlárik har gjort 46, 46 respektive 34 poäng, där den sistnämnde missat ett antal matcher på slutet på grund av skada men kan evetuellt göra come back i den här matchen. Fredrik Olofsson fortsätter leverera för IKO och står nu på 28 poäng (12 mål) på 46 matcher. Närmast följer Tyler Kelleher 5+21 och Nolan Zajac 8+17.

IKO har Lance Bouma och Andrew O'Brien avstängda även i den här matchen och hos hemmalaget är lagkaptenen Patrik Zackrisson avstängd.

Veckans tredje bortamatch spelas i Skellefteå på lördag och därefter flyger man till Malmö för grundseriens sista bortamatch på måndag. Serien avslutas med HV71 hemma på torsdag och Brynäs hemma onsdag veckan efter, fortfarande med reservation för Corona-ändringar.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Det är tufft att förlora så i slutet som vi gjorde mot Frölunda efter en riktigt bra match. Men vi har lagt det bakom oss, tagit med oss det som var bra och tar oss an nästa utmaning, det är det viktiga. Vi kan inte ha det ogjort nu utan ta lärdom och tro på det vi håller på med.
- Leksand är en tuff motståndare och det har varit tajta och bra kubbningar. Det var borta som vi kom i underläge 0-3 ganska snabbt och en jämn match efter det. Leksand är ett bra lag och systematiskt kan vi påminna till viss del om varandra. Det blir en rolig utmaning.
- Idag har vi försökt lägga Frölunda-matchen till handlingarna och pratat om någon punkt som vi behöver göra bättre och framför allt det som vi vill ha med oss. Vidare grundplanen för vad vi vill komma åt i Leksand. Nu handlar det bara om vila och vara förberedd till match. Vi har bra förutsättningar med resa och boende och det är behövligt nu när vi åker på en så pass lång road trip. Fantastiskt bra att vi får dom förutsättningarna och vi ska försöka förvalta det på bästa sätt.
- Vi har tillgång till samma trupp som i Göteborg så på pappret är det samma gubbar i spel i Leksand.