Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Oskarshamn
IKO

Första segern i Smålandsderby i SHL!

30 januari 2021 21:30
herr

Så kom till slut första segern mot ett Smålandslag i SHL! IKO slog Växjö, som samtidigt gick upp i serieledning, med 4-3 efter förlängning. Matchvinnare blev Fredrik Olofsson (bilden) när han snappade upp en förlupen Lakerspuck och petade in suddenmålet mellan benen på Erik Källgren i hemmakassen. Målen i övrigt för IKO genom Kim Rosdahl, Lance Bouma och John Dahlström


Gästande IKO fick en tuff start med utvisning redan efter en halvminut. Bouma åkte ut efter att ha fått "hjälp" att ramla över Erik Källgren i hemmakassen. Växjö var effektiva och Emil Pettersson skickade in 1-0 efter 1.21. Mindre än två minuter senare tog Emil Forslund vara på en felpassning från IKO och gjorde 2-0 efter drygt tre minuter. Jan Ordos hade IKO:s bästa chans och var nästan fri men stoppades. Växjö tryckte på för mer men IKO kom in lite mer i matchen i mitten av perioden. Hemmalaget fick ytterligare ett power play efter elva minuter och det inleddes med en makalös "fotbollsräddning" av Cannata. IKO klarade av resten av box play men Växjö fortsatte trycka på efter utvisningen. IKO fick sitt första power play med två minuter kvar. Det blev lyckosamt och med 24 sekunder kvar sköt Kim Rosdahl 2-1 på en fin passning från Sabolic, hans första poäng i IKO, assist även Strömberg. Pp-målet var frukten av den nya uppställningen med bara forwards. Skotten i första perioden 19-8.

IKO inledde andra perioden bättre än den första men efter några minuter tog hemmalaget över taktpinnen igen och skapade flera långa anfall. Cannata gjorde många fina räddningar men IKO var pressade och tog time out efter nio minuter. Den gav ganska snart effekt och under en avvaktande utvisning skickade Lance Bouma in kvitteringen efter starkt jobb framför mål, assist Larsen/Veronneau, Boumas femte mål. IKO fick energi av målet och var nu med i matchen på allvar. Det blev mer tid i anfallszonen och Dahlström hade två tunga avslut som Källgren klarade. Skotten fortfarande klart i hemmafavör, 14-6, men IKO hade gjort periodens enda mål.

I tredje perioden var det gästerna som var hetast och som skapade mycket samtidigt som Växjö blev lite avvaktande och gjorde misstag. Max Veronneau kom igenom och blev upphakad men blev själv utvisad för att ha åkt på målvakten. Det var ungefär samma som med Bouma i första perioden att han blev inknuffad av Koivisto. Det blev spel 4 mot 4 och där dominerade IKO. Cooper sköt från blålinjen och John Dahlström styrde snyggt framför mål in ledningsmålet 2-3, assist även Palmberg. Då återstod drygt nio minuter och IKO låg bäst till för en seger under ordinarie tid med bland annat ett friläge för Fredrik Olofsson men han skulle få sin revansch till slut. Växjö fick in en kvittering med fem minuter kvar, ett riktigt slumpmål. Fredrik Karlström slängde in en puck från en position bakom mål och den träffade Cannatas skridsko och gick i mål. Mot slutet av perioden hade IKO ytterligare lägen att bärga tre poäng men matchen gick till förlängning. Den blev väldigt kort - 45 sekunder - och Fredrik Olofsson blev matchhjälte med sitt åttonde mål för säsongen. En liknande situation som vid Växjös 2-0, backen passade fel och Olofsson skrinnade ensam fram och lirkade in segerpucken mellan benen på Källgren. Skotten i tredje perioden 10-17, i overtime 2-1 och totalt 45-32. Joe Cannata släppte in tre mål men räddade 42 skott, över 93 procent efter en stormatch där "fotbollsräddningen" i box play vid ställningen 2-0 borde bli kandidat till Årets räddning!

Äntligen en full omgång i SHL igen och de flesta resultaten gick IKO:s väg idag så att slutspelsplatsen blev lite tryggare. Nu blir det tätare med matcher igen och redan tisdag/torsdag är det back-to-back-möte mot Färjestad med första matchen hemma. På lördag blir det ytterligare en hemmamatch mot Skellefteå.

Växjö Lakers HC - IK Oskarshamn 3-4 (2-1, 0-1, 1-1, 0-1)
01.21 1-0 Emil Pettersson Robert Rosén, Andrew Calof), spel 5 mot 4
03.11 2-0 Emil Forslund
19.36 2-1 Kim Rosdahl (Robert Sabolic, Kim Strömberg), spel 5 mot 4
31.39 2-2 Lance Bouma (Oliver Larsen, Max Veronneau)
50.47 2-3 John Dahlström (Brian Cooper, Rickard Palmberg)
54.56 3-3 Fredrik Karlström (Erik Josefsson, Christian Folin)
60.45 3-4 Fredrik Olofsson
Skott: 45-32 (19-8, 14-6, 10-17, 2-1)
Utvisningar: Växjö 2x2, IKO 3x2
Domare: Morgan Johansson, Patric Bjälkander
Publik: 8

Bilder från matchen:
Foto: Jonas Ljungdahl, Bildbyrån.

Highlights från matchen: