Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Malmö
MIF

Malmö vann sexpoängsmötet

18 februari 2021 20:53
herr

Malmö tog vara på chansen till sex poäng i det viktiga mötet mot IKO runt strecken och passerade i tabellen. Man vann med uddamålet 2-3 sedan IKO gjort första målet och även kvitterat till 2-2 i andra perioden. IKO:s målskyttar var Philip Samuelsson (bilden) med sitt första och John Dahlström med sitt femtonde.


Matchen inleddes med ganska lika i puckinnehav och chanser. Hemmalaget hade sin bästa efter åtta minuter när Emil Wahlberg fick fritt skottfält mitt i slottet men Oscar Alsenfelt räddade. Strax efter hade Malmö sin bästa chans men även där var målvakten, Cannata, beredd. Mitt i perioden fick IKO igång ett fint anfall som avslutades med ett distinkt skott i krysset från Philip Samuelsson, hans första mål i IKO efter tio assist tidigare, assist Strömberg och Wahlberg. Men bara två minuter senare tog Malmö vara på ett misstag på IKO:s defensiva blålinje och Johan Olofsson kunde avsluta med en snygg backhand otagbart för Cannata och det var kvitterat. Perioden fortsatte likadant där Malmö hade de vassaste chanserna men IKO checkade högt och fick också till några bra anfall. Sista två minuterna fick Malmö till ett bra tryck och IKO var lite trötta. Skotten klart till Malmö 5-9.

IKO inledde andra perioden ganska bra men åkte på en utvisning efter fyra minuter. Där var Malmö effektiva och gjorde sitt första pp-mål på tio matcher, målskytt Carl Persson och bortaledning 1-2. IKO lyfte upp spelet igen efter baklängesmålet och skapade lite tryck men Malmö hade också sina lägen. Mitt i perioden åkte IKO på ytterligare en utvisning men klarade det bra och hade själva bästa chansen när man kom tre mot en och Cooper slog en hög puck som nästan var i höjd med mållinjen, men Malmöbacken rensade med handen. Precis när IKO blev fulltaliga fick man själva ett power play och med bara en sekund kvar av det tryckte John Dahlström in en retur efter en skottpassning från Kelleher, assist även Strömberg, hans andra ikväll. Dahlström gjorde därmed sitt 15:e mål den här säsongen. IKO hade tagit sig bra in i matchen igen och tog för sig mer. Skotten knappt till hemmalaget i andra perioden, 11-10.

Malmö bytte målvakt inför tredje perioden och Lars Volden ersatte Oscar Alsenfelt. IKO fick sin tredje utvisning i matchen efter fyra minuter men klarade det bra. Men sekunderna därefter kom ändå Malmös ledningsmål genom Ponthus Westerholm när IKO blev överspelade runt eget mål och Cannata kunde inget göra åt det. Gästerna spelade sedan väl på sin ledning och IKO kom inte till några avgörande lägen. Man tog ut målvakten men lyckades inte få in någon mer puck och Malmö tog tre poäng och gick förbi i tabellen. Skotten i tredje perioden 6-7 och totalt 22-26.

Till matchens lirare utsågs Joe Veleno och Brian Cooper och till slitvargen Filiph Engsund.

IKO avslutar den här hemmaveckan med Linköping på lördag kväll och därefter är det bortamatch mot Frölunda på tisdag. Kvällens resultat innebär att IKO nu är på trettonde plats. Det skiljer en poäng från 10:e till 14:e plats.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Det är en jämn match och vi räknar fel framför eget mål när dom avgör och plötsligt är någon fri. Det är sådant som avgör matcher. Själva får vi inte till tillräckligt bra tryck på mål i slutet. Vi skapar inte dom där riktigt heta chanserna. Vi har ju pucken men vi skulle behöva få den på mål lite mer och ta vara på någon lös puck till och sen attackera igen på insidan. Så där är det ibland och vi fick inte riktigt grepp på dom och dom försvarade slottet mycket bättre än vad vi lyckades attackera det. Dom vinner den kampen i slutet av matchen. Det är bara upp på hästen igen och jobba på. Det handlar om att tävla, tävla - oavsett om det är pressat eller inte så handlar det hela tiden om att acceptera uppdraget, göra sin grej och våga vara där ute och göra skillnad.

IK Oskarshamn - IF Malmö Redhawks 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)
09.56 1-0 Philip Samuelsson (Kim Strömberg, Emil Wahlberg)
12.07 1-1 Johan Olofsson
24.30 1-2 Carl Persson (Ponthus Westerholm, Pathrik Westerholm), spel 5 mot 4
34.07 2-2 John Dahlström (Tyler Kelleher, Kim Strömberg), spel 5 mot 4
46.09 2-3 Ponthus Westerholm (Pathrik Westerholm, Adam Ollas Mattsson)
Skott: 22-26 (5-9, 11-10, 6-7)
Utvisningar: IKO 3x2, Malmö 1x2
Domare: Pehr Claesson, Patric Bjälkander
Publik: 8

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.

Highlights från matchen: